27 Nisan 2024, Cumartesi

Avcılar sezonu kapattı

5 Mart 2024, Salı 10:55

     


Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Zeyyad Özdemir, av sezonunun 3 Mart 2024 tarihinde sona erdiğini belirterek, tüm avcıların duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Geçen Ağustos ayında başlayan ve 2023-2024 yılını kapsayan av sezonu sona erdi. Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Zeyyad Özdemir, doğanın döngüsü için tüm avcıların av sezonlarını riayet etmesi gerektiğini belirtti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIK İÇİN DOĞADAN ÇEKİLİYORUZ”

Başkan Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Değerli avcı arkadaşlarım ve tüm doğaseverler 2023 / 2024 Yılını kapsayan av sezonumuz 03.03.2024 itibari ile kapanmıştır. Doğanın tekrar uyanışını simgeleyen Cemre 20 Şubat’ta havaya 27 Şubat’ta suya ve 6 Mart’ta da karaya düşerek döngüsünü tamamlıyor. Memeliler, kuş türleri, birçok böcek türü, bitkiler baharın gelmesiyle birlikte üreme dönemine girdiler. Bu sebeple bu döngüye zarar vermemek ve sürdürülebilir avcılık için doğadan çekiliyoruz. Bu süreçte sizlerden Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği olarak birkaç ricada bulunmak istiyoruz. Doğa yürüyüşü, ağaç budama, bahçe işleri, zeytinlik işleri, yabani ot toplama faaliyetleri, doğada köpek gezdirmek, mantar aramak tarzında yapılan tüm aktivitelerde meralarda ve arazide gördüğünüz yuvalara, yumurtalara, herhangi bir memeli yada kuş türü yavrusuna kesinlikle dokunmayınız. Çünkü yuva sahibi veya o yavrunun sahibi çok yakınlarındadır. Kısacası doğaya müdahalede bulunmamak en güzel yardımdır. Sadece yaralı hayvanlarla karşılaşma durumlarında Doğa koruma milli parklar şubesine veya avcı derneklerine olmak üzere mutlaka bizlere ulaşınız. Doğal dengeyi bozmadan hasat etmek ve doğayı korumak ve gelecek nesillere bu bilgiyi aktarmak hepimizin görevi. Bu konuda mutlaka duyarlı olalım.” (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler