29 Nisan 2024, Pazartesi

Çine’de öğrenciler İngilizce’yi farklı yollarla öğreniyor

27 Nisan 2022, Çarşamba 14:32

     


Çine İlçesi Akçaova Ortaokulu öğrencileri, eTwinning projeleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışından farklı okullardan öğrencilerle çeşitli teknolojik araçları kullanarak İngilizce’yi farklı yollarla öğreniyor.

Akçaova Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Okan Aksoy’un kurucusu, Okul Müdürü Yavuz Karaaslan’ın ortaklarından olduğu “English 4 Skills” isimli eTwinning projesinde yurtdışından Portekiz, Romanya ve Tunus; yurtiçinde ise Aydın, Tekirdağ, Samsun, Antalya ve Şırnak’tan okullar yer aldı.

“BÖYLECE YAPARAK YAŞAYARAK İLKESİNİ DE GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDULAR”

Kasım ayında başlayıp Mart ayında biten proje sayesinde öğrenciler, İngilizce dört dil becerisini (okuma, yazma, konuşma ve dinleme) geliştirmeye yönelik birçok etkinlik yapıldığını belirten İngilizce Öğretmeni Okan Aksoy, “Projenin amacı öğrencileri İngilizceyi kullanmaya teşvik etmek, öğrenci merkezli bir öğrenme ortamı yaratmak, gerçek yaşamda dili etkili ve uygun kullanmalarını sağlamak, İngilizce öğrenmeye olumlu bir tavır geliştirmelerine katkı vermek, internet güvenliği ile ilgili farkındalık oluşturmak, dijital yeterliliklerini geliştirmek, yeni uygulamaları ve Web 2.0 araçlarını kullanmalarını sağlamaktır. Projede öğrenciler yabancı dili kullanarak akrostiş yazma, çizgi roman hazırlayıp seslendirme, hikaye okuyup çizim kitabı oluşturma, takvim hazırlama, arttırılmış gerçekliği kullanarak karakterleri konuşturma, Web 2.0 araçlarını kullanarak oyunlar hazırlama gibi etkinlikler yaptılar. Bu etkinlikleri yaparken de yurtdışından ve yurtiçinden öğrencilerle iletişim halinde oldular. Böylece yaparak yaşayarak ilkesini de gerçekleştirmiş oldular” dedi.

“BU ETİKETLERİ BU YIL DA ALMAK İSTİYORUZ”

Geçen sene yaptıkları eTwinning projeleriyle hem Ulusal Kalite Etiketi, hem Avrupa Kalite Etiketini Okan Aksoy ile birlikte aldıklarını belirten Okul Müdürü Yavuz Karaaslan da “Bu sene de öğrencilerimizle beraber kaliteli bir proje yaptığımızın kanıtı olan bu etiketleri almak istiyoruz. Yabancı dil öğrenimini bu projeyle birlikte öğrencilerimiz için kolaylaştırmak istiyoruz. Projemizin en büyük farklılığı, günümüz öğrencilerinin dikkatini en çok çeken teknolojiyi yabancı dil öğrenimine entegre etmemizdir” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler