29 Nisan 2024, Pazartesi

Akçaova Ortaokulu’ndan 2. eTwinning Projesi

6 Mayıs 2022, Cuma 11:48

     


Çine Akçaova Ortaokulu’nun ikinci eTwinning Projesi ‘’Every Day Learn’’ Matematik öğretmeni Aygün Karaaslan’ın kuruculuğunda ve 7. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Akçaova Ortaokulu öğrencileri daha önce çok sayıda yurtiçi ve yurtdışından okulların da yer aldığı “Gameception (Oyun Oyun İçinde)” isimli eTwinning projesinde yer almıştı. Okul idaresi, öğrencilerin başarı oranını yükseltme ve öğrenme becerilerini geliştirmek adına ‘’Every Day Learn’’ isimli proje için çalışmalarını sürdürüyor.

“YENİLİKÇİ VE DAHA VERİMLİ BİR DERS İÇERİĞİ ÜRETMEYİ PLANLAMAKTAYIZ”

Proje hakkında bilgiler veren okulun Matematik öğretmeni Aygün Karaaslan, Projemiz öğrencilerimizin ders motivelerini ve ilgilerini yükseltmeye yönelik bol uygulama içeren bir projedir. Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Hayat Bilgisi, Fen Bilimleri derslerinde uygulanacak farklı etkinlikler ve Web2.0 araç destekleriyle oluşturulacak eğlenceli içerikler vasıtasıyla derse ilgi ve motivenin artırılmasını amaçlıyoruz. Bu projedeki en büyük güvencemiz önceki senelerde yapmış olduğumuz projeler ve öğrendiğimiz yeni uygulama-etkinliklerdir. Bazı alışagelmiş ders öğretim kalıplarının dışına çıkarak yenilikçi ve daha verimli bir ders içeriği üretmeyi planlamaktayız. Padlet, Voki, Pixiz, Toontastic, platagon gibi bir çok web2.0 araçları ile oluşturulacak içerikler Blog, Facebook sayfası, instegram grubu, yerel haber sağlayıcı site ve matbular ile öğrenci velilerimiz ve öğretmenlere sunulacaktır” dedi.

‘ÖĞRENMEK EĞLENCELİDİR’

Gelecek yıllarda da etwinning projelerinde yer almak istediklerini söyleyen Karaaslan, “Türkiye’den 9 ortağın ve 51 öğrencinin aktif katılımları ile sürdürülen 5 aylık yoğun bir çalışmanın sonunda öğrenciler birçok yeni öğrendikleri web 2.0 araçlarını proje süresince aktivitelerde kullandılar . Öğrenciler, yeni nesil öğrenme araçları ile ‘Öğrenmek eğlencelidir’ mottosunu bir araya getirdiler. Proje kapsamında öğrenciler; kendi avatarlarını oluşturdular. Canva üzerinden poster ve logo çalışmaları yaptılar. e-Güvenlik ile ilgili bilinçlenip, Kahoot quizi yaptılar. Akrostiş şiir yazdılar. Oluşturdukları avatarlarıyla 2022 proje takvimini oluşturdular. Projenin son aşamasında projemizin ne ifade ettiği ile ilgili kelime bulutları hazırlayıp, Projemizin ismini yazdılar. Öğrenciler projenin sonunda çok eğlendi ve önümüzdeki yıllarda da etwinning projelerinde yer almak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler