5 Mayıs 2024, Pazar

Çine’de sokak köpekleri vatandaşları canından bezdirdi

26 Ekim 2023, Perşembe 17:30

     


Aydın’ın Çine İlçesi’nde aç kalan sokak köpekleri bir üreticinin 1 buzağısı ile yaklaşık 100 tavuğunu telef etti.

Evciler Mahallesi’nde ikamet eden Akın Sarı’ya ait çiftlikte bulunan hayvanlar, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çaresiz vatandaş, sokak köpeklerine çözüm bulunmaz ise kendilerinin ve diğer vatandaşların da tehlikede olduğunu dikkat çekti.

“VETERİNER HEKİM MÜDAHALE ETTİ AMA BUZAĞIMI KURTARAMADIK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Çine Belediyesine defalarca arayıp sürü halinde dolaşan sokak köpeklerine çözüm istediğini dile getiren Akın Sarı, “Evciler Mahallesi Kocaova Mevkii’nde bulunan hayvanlarıma, önceki gün sokak köpekleri saldırdı. 1 aylık buzağımın çeşitli yerlerinden yaralandı. Çağırdığım veteriner hekim müdahale etti ama buzağımı kurtaramadık. Bugün sabah ise aynı sokak köpekleri tavuklarıma saldırdılar. Çoğunluğu tavuk, civciv ve horozdan oluşan 100 hayvanım daha telef oldu” dedi.

“BURADA BİR İNSAN DA AYNI SALDIRIYA MARUZ KALABİLİR”

Evi ve çiftliğinin bulunduğu bölgede sokak köpeklerinin sayısının her geçen gün arttığını belirten Sarı, “Uzun süredir sokak köpekleri nedeniyle tehlike altındayız. Bunu defalarca Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Çine Belediyesine iletiyoruz. Biz çözüm beklerken bu sokak hayvanlarının sayısı her geçen gün daha da arttı. Burada bir insan da aynı saldırıya maruz kalabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmadan sokak hayvanlarının toplanmasını istiyoruz. Çünkü 50-60 sokak köpeği burada sürü halinde dolaşıyor” ifadelerini kullandı. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler