5 Mayıs 2024, Pazar

Hayvan damı değil sanki cephanelik

25 Kasım 2023, Cumartesi 13:28

     


Aydın’ın Çine İlçesi’nde polis ekiplerince baskın düzenlenen hayvan damında, ruhsatsız silahlar ile silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, silah ticareti yaptığı yönünde bilgiler edinilen M.A. isimli şüphelinin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki hayvan damına baskın düzenlendi. Polis ekiplerince yapılan aramalarda, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 101 adet 7,62 milimetre fişek ile 31 adet 9 milimetre fişek ele geçirildi. Silah ve diğer mühimmat malzemelerini el koyan polis ekipleri, M.A.’ı da gözaltına aldı. Şüpheli M.A. hakkında adli sürecin devam ettiği belirtildi.

Ayrıca, polis ekiplerinin ilçe genelinde gerçekleştirdikleri denetimlerde durumundan şüphelendikleri ve C.S. isimli kişinin yapılan UYAP sorgulamasında, Manisa 1. Sulh Ceza Hakimliğince ‘Kaybolmuş veya Hata Sonucu Ele Geçmiş Eşya Üzerinde Tasarruf ve Ünye Sulh Ceza Hakimliğince Bileşim Sistemleri Banka Veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık’ suçlarından, H.A. isimli bir başka şüphelinin ise, Çine Sulh Ceza Mahkemesince ‘Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme’ suçundan arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan C.S. ile H.A., işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları ifade edildi. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler