24 Nisan 2024, Çarşamba

“Üç kişinin yaptığı yanlışı 3 bin kişiye mal etmeyin”

17 Mayıs 2021, Pazartesi 14:02

     


Son günlerde aile içi cinsel istismar vakaları ile gündeme gelen Aydın’ın Karpuzlu İlçesi’ne bağlı Tekeler Mahallesi’nin Muhtarı Ersin Erçetin, “Üç kişinin yaptığı yanlışı 3 bin kişiye mal edemezsiniz” dedi.

Muhtar Erçetin, yaptığı yazılı açıklamada, mahallelerinde yaşanan olayların medyada yer almasında sonra sosyal medyada yapılan aşağılayıcı yorumların kendilerini üzdüğünü belirterek, “Tekeler köyünün seçilmiş bir bireyi olarak, bir haftadır sosyal medya üzerinden başlayan Tekeler köyünü karalama ve itibarsızlaştırma çalışmalarını utanarak üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Sosyal medya üzerinden çıkan haberlerdeki şahısların cezasını kuşkusuz hukuk sistemimiz en ağır şekilde verecektir. Mesela Kur’an’ın sıfatlarından biri ‘zikir’ yani ‘hatırlatıcı’dır. Kur’an bize, her şeyden önce insan olduğumuzu hatırlatır. Sonra en başta bizi yaratan Allah’a, sonra da Allah’ın tüm yarattıklarına karşı sorumluluklarımızı hatırlatarak bizi duyarlı kılmak için vardır. Bu yüzden Allah’ın yüceliğine ve engin rahmetine layık olabilmemiz gerekir” dedi.

“BUNLARDAN DERS ALMASINI BİLİRİZ”

Tekelerli olmaktan her zaman gurur duyduklarını da belirten Muhtar Erçetin, “Köyümüzde meydana gelen olayların gün yüzüne çıktığını, içimizde yaşayan insanların zihniyetlerini ve bu kişilerin hakkettikleri şekilde cezalandırılacaklarını biliyoruz. Biz Tekeler halkı olarak bunlardan ders almasını biliriz fakat bu derece 3-4 kişinin işlediği vicdansızlığı kabul etmeyecek kadar onurlu ve şerefimiz ile yaşadığımızı da bilmenizi isterim. Biz Aydın ili Karpuzlu İlçesi Tekeler köyüyüz. Bizler ne olursa olsun aslımızı inkar etmedik bu saatten sonra hiç etmeyiz. Biz Aydınlı olmaktan, biz Karpuzlulu olmaktan, biz Tekelerli olmaktan her zaman gurur duyduk. Sosyal medya üzerinden ağza alınmayacak hakaretleri yapanlara sesleniyorum. Şahıs olarak istediğinizi söyleyebilirsiniz ama Tekeler diyerek içinde yaşayan 3 bin insana hakaret edemezsiniz. Kendini bilen bir insanda Allah korkusu olur. Buna istinaden de sadece Tekeler’de yaşıyor diye insanlar hakkında gıybet edemezsiniz. Bir kasa elmadan 3-4 tanesi çürük diye geri kalan elmaları çöpe mi atıyorsunuz? Bu şekilde düşünenler varsa önce kendi insanlıklarını sorgulasınlar” ifadelerini kullandı.

“HEPİNİZİ TEKELER’E DAVET EDİYORUM”

Yaşanan olaylar nedeniyle Tekeler hakkında aşağılayıcı yorum yapanları mahallelerine davet eden Muhtar Ersin Erçetin, “Gerek gazeteci arkadaşlar olsun, gerekse Tekeler’i aşağılayıcı yorum yapan vatandaşlar olsun, hepinizi Tekeler’e davet ediyorum. Korkmayın, Tekeler siz yorum yapan insanlardan kat be kat merhametli, olgun ve vicdan sahibi insanlardan kurulmuştur. Kim olursanız olun, Tekeler’e yolu düşen herkes tanrı misafiridir, en güzel şekilde ağırlanır. Bu tür olaylara karışanları da Allah ıslah eylesin” dedi. (ERDAL AYDIN) 

Aile içindeki kavga zincirleme cinsel istismarı ortaya çıkardı

Karpuzlu’da kızıyla cinsel ilişki yaşayan baba gözaltına alındı







 
Son Eklenen Haberler