23 Nisan 2024, Salı

Aile içindeki kavga zincirleme cinsel istismarı ortaya çıkardı

16 Mayıs 2021, Pazar 16:53

     


Aydın’ın Karpuzlu İlçesi’ne bağlı Tekeler Mahallesi’nde aile içinde meydana gelen yaralamalı kavganın ifade işlemleri sırasında Jandarma, zincirleme bir cinsel istismar olayını da ortaya çıkardı.

Karpuzlu’nun Tekeler Mahallesi’nde, 8 Mayıs Cumartesi günü saat: 18.30 sıralarında M.A. (54) ile yüzde 50 zihinsel engelli oğlu M.A. (19) arasında kasten yaralama olayı meydana geldi. Bu olayının ifade işlemleri sırasında jandarma, tanık olarak dinlenen M.A.’nın başka bir aileye evlatlık verdiği ancak 2-3 yıldır kendileriyle yaşayan öz kızı A.Ö.’nün (17) tedirgin hallerinden şüphelendi.

ÖZ KIZINA VE ENGELLİ OĞLUNA

CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMUŞ

Yapılan görüşmede A.Ö. (17), biyolojik babası olan M.A. tarafından 8 Mayıs günü akşam saatlerinde, zorla defalarca cinsel istismara uğradığını ifade etti. Yüzde 50 zihinsel engelli M.A. da, babası tarafından cinsel saldırıya uğradığını söyledi. Bunun üzerine baba M.A., Çine Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla Karpuzlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.

MUAYENELERİ CİNSEL

İSTİSMARI DOĞRULADI

Kadın astsubay eşliğinde Çocuk İzlem Merkezi’ne götürülen A.Ö.’nün avukat ve pedagog eşliğinde tekrar ifadesine başvuruldu ve kendi rızası dahilinde doktor tarafından iç ve dış beden muayenesi yapılıp, sürüntü ve biyolojik örnekler alındı. Babasının cinsel istismarına uğrayan zihinsel engelli abisi M.A.’nın da Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde muayenesi yapıldı. Muayeneler ve biyolojik örnekler M.A.’nın 17 yaşındaki öz kızı A.Ö. ve zihinsel engelli 19 yaşındaki oğlu M.A’ya cinsel istismar ve saldırıda bulunduğunu doğruladı. 54 yaşındaki baba M.A., sevk edildiği Çine Adliyesi’nde tutuklanarak Aydın Kapalı Cezaevine gönderildi.

ENGELLİ ERKEK KOMŞUSUNU,

O DA OĞLUNU İSTİSMAR ETMİŞ

Öte yandan jandarmanın olayla ilgili sürdürdüğü soruşturma kapsamında, kendi öz kızı ve oğluna cinsel istismarda bulunan M.A.’nın, yine Tekeler Mahallesi’nde ikamet eden A.Ç. (38) isimli engelli erkek komşusuna da cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Bedensel engelli A.Ç.’nin de, çeşitli defalar M.A.’nın zihinsel engelli oğlu M.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. Hem şüpheli hem de mağdur olan A.Ç. savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, babasının ve engelli komşularının istismarına uğrayan M.A. bir akrabasına teslim edildi. (ERDAL AYDIN)

“Üç kişinin yaptığı yanlışı 3 bin kişiye mal etmeyin”







 
Son Eklenen Haberler