29 Mart 2024, Cuma

Çine’de ücretsiz jimnastik kursları başlıyor

16 Eylül 2021, Perşembe 15:48

     


Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 5 ila 20 yaşlar arası, ücretsiz jimnastik kursları düzenleneceği belirtildi. 18 Eylül itibariyle kursların başlayacağını söyleyen Jimnastik Antrenörü Seray Karadağ, “Amacımız ilk etapta Türkiye geneli okullar arası yarışmalarına katılabilmek” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de çocuk ve gençlere spor alışkanlığı kazandırabilmek amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ücretsiz kurs eğitimlerinin başlatılacağı ifade edildi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, tüm sporların ana temelinde jimnastik olduğu için ilk etapta bu alanla başladıklarını söyledi.

“BAŞARIYI TEKRAR YAKALAMAK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Çineli ailelerin ücretsiz olarak çocuklarına kayıt yaptırabileceklerini belirten İlçe Müdürü Ali Dinçer, “Bu hafta Cumartesi ve Pazar günü itibariyle ücretsiz olarak başlayacak olan jimnastik kurslarımız, Antrenörümüz Seray Karadağ öncülüğünde yıl sonuna kadar devam edecek. Jimnastik bütün sporların temeli ve bu nedenle kurslarımıza bu alanla başlatıyoruz. Jimnastiği yapan bir çocuk, her sporu da rahatlıkla yapar. 20 Eylül itibariyle de basketbol, hentbol, tekvando ve diğer bütün spor branşlarımız için yine ücretsiz kurslarımıza başlayacağız. Pandemi sürecin insanların spora olan ilgisinin arttığını görüyoruz, çünkü gelen talepler çok fazla. Aileler bu süreçte çocuklarının cep telefonu, tablet ve bilgisayar ile çok yoğunlaştığını ve bunun da çocuklarının sağlığını etkilediğini fark etmiş durumdalar. Biz de sağlıklı bir nesil yetiştirmek ve o eski günlerde olduğu gibi spor dalında başarıyı tekrar yakalamak için üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“İLÇEMİZİN ADINI ÜLKE GENELİNDE DUYURABİLECEK SPORCULAR YETİŞTİRMEK”

Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde yaz dönemi düzenlenen kurslara da ilginin yoğun olduğunu dile getiren Antrenör Seray Karadağ, “18 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan jimnastik kurslarımız, her hafta sonu 2 gün sabah 10:00 ile 17:15 arası yıl sonuna kadar devam edecek. Kurslarımıza 5 yaş ve 20 yaş arası katılabilecek. Yaş gruplarına göre düzenlenecek olan jimnastik kurslarına olan ilgiden memnunuz. Amacımız sosyal ve ekonomik açıdan en alt düzeydeki çocuk ile en üst seviyedeki çocuğa ulaşıp onların ilk etapta koordinasyon becerilerini geliştirebilmek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘ Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözünden yola çıkarak, çocuklarımızın ilgisini spora yöneltebilmek. Daha sonra da ilk etapta Türkiye geneli okullar arası yarışmalarına katılabilmek ve ilçemizin adını ülke genelinde duyurabilecek sporcular yetiştirmek” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler