18 Nisan 2024, Perşembe

Savaş: Memleketim Çine'ye borcum var

31 Mayıs 2021, Pazartesi 13:17

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş memleketi Çine’ye yaptığı ziyarette, “Benim memleketim Çine'ye borcum var. Bunun bir kısmını ödedim ama büyük bir bölümü henüz duruyor. Bu borcumu ödemek için çalışıyorum“ dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine’de partilileri ile bir araya geldi. AK Parti Çine İlçe Binası'nda, İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyeleri, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç ve Cumhur İttifakı ortağı partilileri ile bir araya gelen Savaş, Çine için yürütülen projeler hakkında açıklamada bulundu.

Devlet yatırımlarından Çine’nin en iyi şekilde yararlanması için Ankara’da çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Mustafa Savaş, "Geçen hafta İlçe Başkanım Burhan Kandemir, Ankara'daydı. Kendisiyle ilçemiz ve ilimiz için gerekli görüşmeleri Bakanlıklarımızda yaptık. Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nda önemli görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerimizin içeriğini, olgunlaştığında kamuoyu ile de paylaşacağız. Çine İlçe Orman Müdürlüğü'nün bulunduğu alan ile ilgili tam donanımlı bir spor kompleksi projemiz var. Yine ilçemiz eğitimi için önemli görüşmelerimiz oldu" diye konuştu.

Muhalefetin sürekli gündeminde olan cezaevi konusunda açıklama yapan Savaş, "Çine'de bir cezaevi polemiği yaratılmak isteniyor. Bu konuyu açmak istemiyordum ama ilçemize yeni cezaevi kazandıracağız. Kendi kafama göre değil, ilçemizin bütün Sivil Toplum Örgütleri'nin fikrini alarak bu proje üzerinde çalıştım ve bu projeyi ilçemize kazandırıyoruz. Çünkü buraya yapılmasa bu proje başka bir yere yapılacaktı" açıklamasında bulundu.

Aydın için Bölge Hastanesi, Aydın-Denizli Otoyolu projelerinin devam ettiğini ve Adalet Sarayı için çalışmalarında en kısa zamanda başlanacağını dile getiren Savaş, "Aydın'ın yatırımları ile ilgili çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bize oy veren vermeyen herkesin vekili olarak bu bizim boynumuzun borcu. Cuma günü Enerji Bakanımız Aydın'daydı, bu ziyaret esnasında Aydın'da doğal gaz çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini öğrendim. 2017 yılında başlayan Aydın'daki doğalgaz çalışmalarının bugün tamamlanması gerekirdi, ancak bin 300 haneye doğalgaz verilebilmiş. Burada belediyenin engellemeleri var. Bu doğalgaz aslında ev hanımlarının işini kolaylaştırdığı kadar, onların da işlerini kolaylaştıracak. Çünkü odun, kömür gibi yakıtın çöpünü toplamak da belediyenin işi. Fakat onlar bu çalışmayı engellemeyi tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e de sitem eden Mustafa Savaş, "Ben bir Çineli olarak ilçenin durumuna üzülüyorum. Her yıl nüfusumuz 49 bin. 50 bin civarında geziyor. Biz Çine Organize Sanayi Bölgesi için çalışma başlatmak istediğimizde, bize hayal görüyorsunuz' demişlerdi. Şimdi OSB'nin tamamı doldu, bin 500 metrekareden fazla büyümesi için çalışıyoruz. Ben Belediye Başkanı kardeşimiz için de üzülüyorum. Ankara'ya diğer belediye başkanlarımız sık sık geliyor ama Çine Belediye Başkanı hiç gelmedi. Telefon ile veya ziyaret ederek bizden talepte bulunmasını isterim ama o telefonla dahi hiç bir talepte bulunmuyor. Benim memleketim Çine'ye borcum var. Bunun bir kısmını ödedim ama büyük bir bölümü henüz duruyor. Ben bu borcumu ödemek için çalışıyorum. Bir Belediye Başkanı'nın ilçesi için bir projesi dahi olmaz mı?" dedi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler