18 Nisan 2024, Perşembe

“Sesimiz olun!”

29 Mart 2021, Pazartesi 19:24

     


Çine’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül’e, Süleyman Bayram isimli üretici, “Artık işin içinden çıkamıyoruz” derken, Aysun Çubuk da, “Yaşanan kadın cinayetlerinin artık son bulmasını istiyorum. Bunun için bizlerin sesi olun” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Çine İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Daha sonra Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in makamına konuk olan milletvekilleri, ilçede esnaf ziyareti de gerçekleştirdi. Milletvekillerine, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, CHP Çine İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Cesur da eşlik etti.

“ARTIK KADINLAR ÖLMESİN”

Çarşı esnafına ziyaret eden CHP’li Tezcan ile Bülbül’den, Aysun Çubuk isimli kadın destek istedi. Çubuk, “Her gün bir kadın katlediliyor bu ülkede. Bunun için biz sesimizi ve çığlığımızı duyuramıyoruz. Lütfen bu konuda bizim sesimiz olun. Artık kadınlar ölmesin” diyerek kadınlar için destek istedi.

“BİZ BU DÜZENE DUR DİYECEĞİZ”

Çine Kapalı Pazaryerinde tezgah açan ve hem üretici hem de satıcı olduğunu dile getiren Süleyman Bayram, “Artık üretici olarak biz işin içerisinden çıkamıyoruz. Ben aynı zamanda hayvancılık da yapıyorum ama bütün hayvanlarımı satmak zorunda kaldım. Bize 1 lira zam veriyorlar, 10 lira geri alıyorlar. 2 lira 12 kuruşa süt veriyordum, süt 2 lira 60 kuruş oldu. Geçen yıl 70 liraya yem alıyordum, şimdi yem 135 lira oldu. O nedenle para kazanamıyoruz” diye sitem etti. Bayram’ın bu sözlerine CHP’li Tezcan, “Süte yüzde 15 zam yapılmış ama yeme de yüzde 70 zam yapılmış. Biz bu düzene dur diyeceğiz” diye cevap verdi.

TEZCAN, ALIŞVERİŞ YAPTI

Pazaryerinde gerçekleşen ziyaret sırasında, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, önce bir kadın satıcıdan 10 liraya çiçek satın aldı. Çine'nin yer fıstığı meşhur olduğunu bildiği söyleyen Tezcan, gezi sırasında fıstık bulabileceği tezgah aradı. Aradığı fıstığı bulan Tezcan, 100 lira karşılığında 5 poşet çiğ fıstık satın aldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler