29 Mart 2024, Cuma

Posacı: Çerçioğlu’nun adı var ama kendi yok

27 Nisan 2021, Salı 09:15

     


AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine’de Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti. Posacı, dernek binasında asılı olan takvim üzerindeki Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafını göstererek, “Şimdi Özlem hanım karşıdan bize bakıyor. Adı var ama kendi yok" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz ve partililer, Çine Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Ziyarette, Dernek Başkanı Halil Kapıkıran, dernek yöneticileri ve ilçede görev yapan muhtarlar yer aldı.

Dernek Başkanı Kapıkıran, “Milletvekilimiz Rıza Posacı bugün dilek ve temennilerimizi dinlemek için burada. Sizlerin de taleplerini yerine getirecekler. Ben kendilerini hoş geldiniz diyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“ONLARIN ÖYLE İŞ YAPMA GİBİ BİR NİYETLERİ YOK”

Daha sonra Dernek Başkan Yardımcısı Salih Gökbel, ilçede görev yapan muhtarlardan gelen taleplerin yer aldığı dilekçeyi Milletvekili Posacı’ya sundu. Çineli muhtarların sundukları ve taleplerin yer aldığı dilekçeyi okuyan Rıza Posacı, “Şimdi Özlem hanım karşıdan bize bakıyor. Adı var ama kendi yok. Seferler Mahallemiz göledin tadilatını istemiş. Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan (YİKOB) parke taşı talep edilmiş ama YİKOB parke taşı dağıtmaya devam ediyor” dediği esnada, Bahçearası Mahallesi Muhtarı Hakan Karabulut, ‘Biz YİKOB’dan taş almadık’ dedi. Milletvekili Posacı, Muhtar Karabulut’un bu sözleri üzerine, “Arkadaşlar köylere hizmet görevi daha önce Özel İdare’nin idi. Özel İdare kapandı ve sonra ne oldu? Yetkinin bir kısmı ilçe belediyesine bir kısmı da Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Geçen gün ben bir konuşmamda tarımsal sulamaya Özel İdare’nin katkı verdiğini ve 6 adet trafo koyduğunu söyleyip, bunu isterse Büyükşehir Belediyesi de yapar dedim. Orada zatı muhteremin biri ‘Baltayı taşa vurdun Posacı’ dedi. Ben baltayı taşa da vururum toprağa da. Sen işi bilmiyorsan sana ne. Benim kast ettiğim konu buradaki asıl sorumluluğun Büyükşehir ve alt belediyelerin olduğudur. Bunlar yapmadığı için YİKOB devreye girdi. YİKOB’un asli görevinde böyle bir şey yok. Baktık köyler mağdur oluyor ve YİKOB’u devreye soktuk. Kaynak geldikçe bunu köylerimize aktarıyoruz ama bizim böyle bir asli görevimiz yok. Kanun gereği parke taşında da bu işin sorumlusu ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesidir. Yolun metresine göre bazı yollar Büyükşehir’in bazı yollarda ilçe belediyesinin sorumluluğunda. Büyükşehir olduk ama değişen bir şey olmadı. İstese Büyükşehir yapar bu işleri ama onların öyle iş yapma gibi bir niyetleri yok. Biz hiçbir zaman ‘Bana ne’ demiyoruz, çünkü memleket bizim. Vatandaşın mağdur olmaması için çözüm üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, 2020 yılı yatırımları içerisinde YİKOB’un ilçedeki 12 kırsal mahalleye 43 bin metrekare parke taşı dağıttığını söyledi. Muhtarlarla yaklaşık bir saat istişare eden Posacı, mahallelerdeki sorunların çözümünü en kısa sürede gerçekleştireceklerini belirtti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler