20 Nisan 2024, Cumartesi

"Özlem Çerçioğlu, suça bulaşmışsa devlet hesabını sorar"

26 Mayıs 2021, Çarşamba 11:33

     


Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu gündemden düşmeyen Sedat Peker'in açıklamalarını Baş Başa'da değerlendirdi. Anadolu'nun tüm kentlerinde suç örgütlerinin yapılaşma içinde olduğunu anlatan Aksu, Sedat Peker'in Aydın ayağına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Örgütlenmenin 7 kademe halinde yapıldığını ifade eden Aksu, "Derin devlet adına bu tür işleri yapan o suç çizgisi tarafına da geçmiş olanlar mutlaka Anadolu'nun bütün kentlerinde örgütlenirler. Tam 7 kademeli şekilde örgütlenirler. Aydın'da da bunlar var. Devletin, ne kadar dejenere olmuş, içine sızmış derin devlet adına hareket ediyorum deyip suça karışmış ajanları olsa da devlet bir bütündür. Eğer Özlem Çerçioğlu, bunlara bulaşmışsa devlet bunun hesabını sorar" diye konuştu.

Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Aksu, Sedat Peker'in ülke gündeminden düşmemesini suni gündem oluşturma çabası olarak değerlendirdi.

"TÜRKİYE'DE SUNİ GÜNDEMLER YARATILIYOR"

Türkiye'nin gündeminde yer alan Sedat Peker olaylarına ilişkin 'Suni Gündem' değerlendirmesinde bulunan Aksu," Ben bu gündemi suni gündem olarak değerlendiriyorum. Türkiye'nin esas konuşması gereken meseleleri dağ gibi büyümüşken, Türkiye'de yapılması gereken pek çok yenilik, iş, proje, reform bunların ortak akıl ile tartışılması gerekirken birden bire dış güçlerin tetiklemesiyle deniliyor, başka sebepler öne sürülüyor ve böyle suni gündemler yaratılıyor. Türkiye'ye rahat vermiyorlar, düşünme fırsatı vermiyorlar. İnsanlara, bir araya gelip ortak akıl üretme fırsatını vermiyorlar. Türkiye'de hep düşmanlaştırma, birbirine düşürme ve bu sayede de Türkiye'nin kalkınmasını sağlayacak olan işlem ve eylemlerin hep ertelenmesiyle karşı karşıyayız. Bizler bunları hep yaşayarak gördük. İllegal dediğimiz yapıların rollerini hep gördük. Yurtdışında da bu tür yapıların olduğunu gördüm. Gözü kara olan insanlar devlet adına görev aldıklarında çizgiyi kaçırıp normal adi suçlara karışabiliyorlar" dedi.

"DÜNYANIN HER YERİNDE BU TÜR İLLEGAL YAPILAR VAR"

Dünyanın her yerinde illegal yapılar olduğunu dile getiren Aksu," Devlet adına yürütülen ekonomik operasyonlar, mesela PKK'nın tepesine çökersiniz orada bir sorun yok fakat ekonomik bir anlaşma yapıldıysa ortada bir para varsa ve bunu devlet adına yapıyorsanız bununda bir pahası vardır. Bu adamları maaşla çalıştıramıyorsunuz. İşte bu tür yapılar böyle gündeme geliyor. Bu yapıları afişe edip, ülke gündemini işgal etmek ise çok kolay. Sedat Peker gibi bir adam buluyorsunuz yanlış yaptı diye dışlıyorsunuz, devlet adına yapılan işin sınırları var o sınırdan sonrası artık suç sınıfına giriyor. İşti o çizgiyi aşanı bu sistem tasfiye eder. Kimi zaman uzun kimi zaman ise kısa sürede tasfiye eder. Devletin siyasi tercihlerine göre bu ekiplerde değişiklikler olabilir ama bu ekipler istediğiniz zaman seçebileceğiniz alternatifi olan kişiler değil. Bunları birazda konjonktür yaratıyor. Bir Alaattin Çakıcı'yı, Sedat Peker'i böyle yol ortasında kırk tanesini bulamazsınız. Vatandaş bunlar ne demesin, bunlar dünyanın her yerinde var. Türkiye'deki biraz daha azgın olabilir. Türkiye'deki biraz daha yoldan çıkıyor olabilir" diye konuştu.

"SEDAT PEKER'E BİR MÜDAHALE VAR"

Sedat Peker'in videolu açıklamalarına ilişkin konuşan Aksu," Sedat Peker'in derin devlet ve suç örgütünün birlikte yaşadığı dünyada uzun süredir aktif olduğunu hepimiz biliyoruz. Nedenini bilemem, ya bir hatası nedeniyle ya da farklı çıkar çatışmaları nedeniyle devre dışı bırakılmış gözüküyor. Devre dışı bırakıldığı ve yurtdışına kaçtığı da belli. Orada belli bir süre bekledi. Sedat Peker gibi derin devlet adına ortaya çıkıp insanları asarım keserim diyecek kadar güç zehirlenmesine uğramış ve o gücü devletin vermiş olduğu bir insanın birden bire böyle dışlanıp atılması halinde herhalde psikolojisi çok sağlam kalmaz. Bu psikolojik çöküntü döneminde her şeye açık. Umutsuzluğu yaşadığı anda her şeyi yapabilir. Anladığım kadarıyla bir müdahale var. Durup dururken neden Sedat Peker çıkıp böyle açıklamalar yapıyor. Kimse yanlış anlamasın, biz ne Sedat Peker'i savunmaya çalışıyoruz ne derin devleti savunuyoruz. Ortada var olanı açıklamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Aksu," Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin Atatürk'ten sonra en ciddi gücü ve karar iradesini yakalamış bir Cumhurbaşkanından destek alarak hareket ediyor ve bunu her vesileyle söylüyor, arkası sağlam. Yani devleti en üst düzeyde arkasına almış. Kendisi zaten korkusuz, arkasında lekesi de yok. Dolayısıyla bu tür suç örgütlerinin üzerine korkusuzca gidebilecek bir iradeye sahip. Suç örgütünün bir kısmı derin devlet, bir çizgi var ondan sonrası ise suç. Burada ben Sayın Soylu'nun verdiği cevaplarda şunu görüyorum, tek irade Cumhurbaşkanı değil devlette, tek irade bu kadar güçlü bir bakanda değil. Zaman zaman bakanın nasıl tıkandığını anlattı" dedi.

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, SUÇA BULAŞMIŞSA DEVLET HESABINI SORAR"

Aksu," Sedat Peker gibi çizgisini derin devletten suç örgütüne taşımış ve bu nedenle dışlanmış biri, bir süre sonra bana göre arkasında dış güçler olmadan bu çıkışları yapamazdı. Dış güçlerin telkiniyle Türkiye'yi karıştırmak üzere görev almış bir kişinin geçmişte Türkiye'deki yapılanmasından bahsediyoruz. Derin devlet adına bu türleri işleri yapan o suç çizgisi tarafına da geçmiş olanlar mutlaka Anadolu'nun bütün kentlerinde örgütlenirler. Tam 7 kademeli şekilde örgütlenirler. Aydın'da da bunlar var. Geçmişten beri vardı, benim dönemimde suç örgütleri vardı. Gerektiğinde görevimi yaparak suç istihbaratında bulunuyorum. 2012-2013 yıllarında bu konuda geniş bir dosya hazırlayıp Aydın Emniyet Müdürü'nü ziyaret ettim, kendisine işleyen bu çarkın mekanizmalarını anlattım. Adam FETÖ'cü çıktı, ondan sonra da benim evim kurşunlandı. Bunların hiçbirinden hayatım boyunca korkmadım. Devletin, ne kadar dejenere olmuş, içine sızmış, derin devlet adına hareket ediyorum deyip suça karışmış ajanları olsa da devlet bir bütündür. Eğer Özlem Çerçioğlu, bunlara bulaşmışsa devlet bunun hesabını sorar" ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler