28 Mart 2024, Perşembe

“Çine’mize önce pansiyon sonra da Fen Lisesi kazandıracağız“

23 Eylül 2021, Perşembe 16:48

     


Çine Madran Lisesi’ne ait boş alanda 100 erkek, 100 kız olmak üzere toplam 200 yataklı pansiyonun projesinin hazır olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Malum Çine Madran Anadolu Lisemiz nitelikli liselerimiz arasında. İnşallah bu pansiyonu tamamladıktan sonra Madran Lisesi’ni Fen Lisesi’ne dönüştürme fikrimiz var” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Madran Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer Günlerinin konuğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş oldu. Öğrenciler ile gerçekleştirdiği söyleşide kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Savaş, başarının çok okumaktan geçtiğini vurguladı. Uzun süre öğrencilere öğütler veren Mustafa Savaş, öğrencilere kendi hayatından da örnekler verdi.

“PANSİYONUMUZUN PROJELERİ SON AŞAMAYA GELDİ”

Kariyer Günleri’nin ardından Çine Madran Anadolu Lisesi ile Asar Mesire Alanı arasında kalan toplam 4 bin 400 metrekare boş alanda yapılması planlanan pansiyon alanını inceleyen Savaş, burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Okul Müdürü Bayram Cesur ve AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ile istişarelerde bulundu. Daha sonra kısa bir değerlendirme yapan Savaş, “Bugün Çine Galericiler Sitesi’nde yaptığımız kahvaltının ardından 2 ayrı açılış törenine, son olarak Çine Madran Anadolu Lisesi’nin Kariyer Günlerine katıldık. Önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız pansiyon alanının incelemesini yaptık. 200 yataklı pansiyon projemiz var bu alan içerisinde. Malum Çine Madran Anadolu Lisemiz nitelikli liselerimiz arasında. İnşallah bu pansiyonu tamamladıktan sonra Madran Lisesi’ni Fen Lisesi’ne dönüştürme fikrimiz var. Bakanlığımız kabul ettiği takdirde bu lisemiz Fen Lisesi olarak eğitim öğretim hayatını devam edecek. Böylelikle Çine’miz bir Fen Lisesi kazanmış olacak. Bu pansiyonumuzun projeleri son aşamaya geldi, 2022 yılı yatırım programına dahil edilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler