27 Nisan 2024, Cumartesi

“Bu gömlek Çine’ye sığmıyor”

16 Mart 2024, Cumartesi 16:09

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, 3 ay önce göreve gelen Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak’a sert sözlerle eleştirdi. Kandemir, 3 ayda 40 milyonluk satış yaptığını ifade ettiği Mehmet Kıvrak’a, “Bu gömlek Çine’ye sığmıyor” dedi.

Cumhur İttifakı Çine paydaşları ilçeyi karış karış gezerek, ilçeye yapmak istedikleri hizmetleri anlatmaya devam ediyor. Hamitabat Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP’liler, Çine’ye eser siyaseti kazandırmak istediklerini ve bunun için vatandaşlardan destek istemeye devam ediyor.

“HİZMETSİZLİKTEN KIRILAN İLÇEMİZİ KURTARMAK İÇİN BİZİM HEMŞEHRİMİZİN ORADA OLMASI GEREKİYOR”

Gerçekleşen toplantıda konuşan AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, artık seçim döneminin sonuna doğru yaklaşıldığını belirtti. Kandemir, “Biliyorsunuz 31 Mart yerel seçimleri aynı zamanda karne dönemidir. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Savaş hemşehrimizi, abimizi 31 Mart akşamı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız, yapmak zorundayız. Çünkü Çine son 5 yılda almış olduğu hizmetleri onun döneminde, KİT komisyonluğu sırasında kazandırıldı. Şimdi de Büyükşehir gibi bir kurumda hizmetsizlikten kırılan ilçemizi kurtarmak için bizim hemşehrimizin orada olması gerekiyor. Sizlerin güçlü desteğiyle kendisini 31 Mart akşamı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız” diye konuştu.

“KENDİSİNE ‘BİZİM’ DEMELERİNİN SEBEBİ, 8 YILDIR AYDIN MERKEZDE OTURUYOR OLMASI”

Çine’de hükümet eliyle 5 yılda yapılan hizmetleri sıralayan Başkan Kandemir, “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama içimiz yanıyor. Neden? Derseniz, 2019'da 417 gibi çok az bir farkla biz bunu başaramadık. Yatağan, Bozdoğan, Koçarlı bu 3 ilçe 2019'da bunu başardı ve ilçelerini CHP zihniyetinden uzaklaştırıp, hizmetle tanıştırdı. Yatağan Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetlerden oluşan klasörü sizlere dağıttık, dileyen inceleyebilir. 2019 yılında Çine Belediyesi ile Yatağan Belediyesi bütçesi 40 milyon TL idi, şimdi Yatağan’ın bütçesi 405 milyon. Bizim bütçemiz sadece 169 milyonda kaldı. Yani bizim 3 katımıza ulaştılar 5 yılda. Şimdi birileri çıkmış asfalt tesisi kuracağını, asfalt makinesi alacağından bahsediyor birinci vaatleri olarak. Fakat, daha bizim parke fabrikamızı çöplüğe dönüştürdüklerini unutuyorlar. Yıllardır kullanılan bu fabrika çöplük halinde. Artık bizim buna bir dur dememiz lazım, bu iş bilmezlere. Şuanda şoför değiştirerek ve ‘bizim’ diyerek algı yapıyorlar. Bizim demelerinin sebebi, 8 yıldır Aydın merkezde oturuyor olması. Bizim artık buna bir son vermemiz lazım” açıklamasında bulundu.

“ARTIK BİZİM BU ZİHNİYETE BİR SON VERMEMİZ LAZIM”

Çine halkı bu zihniyete son vermez ise, ilçe adına 5 yıl daha kayıp olacağını dikkat çeken Kandemir, “Şuanda şoför değişti ama araba aynı, bu yükü çekmiyor artık. Çine kabuğunu kırmak istiyor, şuanda bu gömlek Çine’ye sığmıyor. Çine’nin önü çok parlak, geleceği parlak bir ilçe ama lütfen sizlerden rica ediyorum ilçemizi seviyorsak, çocuklarımızı seviyorsak, geleceğimizi düşünüyorsak artık bizim bu zihniyete bir son vermemiz lazım. Hem bizim açımızdan, hem o arkadaşımız açısından. O arkadaş mümkün değil bu işi yürütemez. Neden diyorum, 3 ay önce meclisten seçildi ama gelir gelmez 40 milyonluk mal sattı. 40 milyon demek Çine'deki 1 yıllık bütçenin dörtte biri demek. Demek ki devam ettiği zaman 6 ay sonra, 8 ay sonra iflas etmiş bir belediye ile karşılaşacağız. İktidarın gücü olmadan bizim bunu başarma şansımız yok. Dolayısıyla tünelden önceki son çıkış, bu seçim kesinlikle iyi düşünüp, doğru karar verip ona göre hamle yapmamız lazım. Çipaş 1977 yılında rahmetli Raşit Kalkan tarafından kuruldu ve 47 yıldır hizmet veren bir fabrika ama maalesef bugün borç içinde. Kendi üretim tesislerini büyütemiyor. Çipaş’a yıllardan beri Belediye Başkanı başkanlık eder. Sadece bir dönem rahmetli başa geçtiği zaman şuan ki arkadaşa üç aylığına verdi ama 3 ayda o arkadaş işi bıraktı. Şimdi kendisi almıyor, belediye meclisi içinden bir kurban seçiyor. Neden korkuyorsun, bu yükün altına girmekten neden korkuyorsun? İyi olmak, iyi bir yönetici demek değil. Önemli olan arabayı düzgün kullanmak, varman gereken yere götürmektir. Sizlerden istirhamım 31 Mart'ta Çine'nin kurtuluşuna hep beraber imza atalım. Bunu kiminle atacağız? Gençlik Spor Müdürlüğü yapmış ve görev dönemi sırasında yapmış olduklarına şahit olduğumuz ve kefil olduğumuz, Şehr-ül Emin, yani korkmadan şehri teslim edebileceğimiz, herhangi bir malımızı sattırmayacak, malımızı, çocuklarımızın geleceğini ve yetimin hakkı olan malları sattırmayacak. dedesinin izinde olan Ali Dinçer ile yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“BİZ ÖNCE KENDİMİZE İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

21 yıl devlet memuru olduğunu ve bunun 10 yılı Çine Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile geçtiğini ifade eden Cumhur İttifakı Çine Belediye Başkan Adayı Ali Dinçer de, “Bu süreç de çok öğrenciler yetiştirdik. Bizi iyi tanırlar neler yapa bileceğimizi, neler yaptığımız iyi bilirler. Arkadaşların korkusu zaten o. Ya gelirse, ye Çine’nin kaderi değişirse, ya Çine gelişirse, ya Çine büyürse bunun için korkuyorlar. Başka bir şey için değil. Bizim yaptıklarımızı onlar hayal bile edemezler. Bizim seçim projelerimizi çalıyorlar. Çünkü ellerinde gezdikleri yem çuvalları, ellerinde patladı. Açacağız dedikleri yollar, yapacağız dedikleri parkeler, açacağız dedikleri asfalt fabrikalarına kendileri de inanmıyorlar. Millet artık onlara inanmıyor. Milletin inancını kaybeden kendini kaybeder. Biz önce kendimize inanıyor ve güveniyoruz. Ondan sonra da halkımıza güveniyoruz. Halkımızın bizi yalnız bırakmayacağından eminiz. Atalarımın neler yaptığını biliyorlar, bizimde neler yapacağımı tahmin edebiliyorlar” sözlerine yer verdi. (FATMA AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler