28 Mart 2024, Perşembe

“Çine’de bu artık kronik bir vaka oldu”

8 Ekim 2021, Cuma 17:09

     


AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e sert dille elleştirerek “Çine'nin bir sorunu için bile söyleyecek bir şeyi olmayanlar, laf canbazlıklarıyla genel bir kaç konunun arkasına saklanmaktadırlar. Yine tipik her zamanki gibi başarısızlıklarının arkasında AK Partiye, hükümetimize ve sayın vekilimiz Mustafa Savaş'a saldırmaktadırlar. Bu artık kronik bir vaka oldu” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında başlayan öğrenci yurdu tartışması, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile AK Parti İlçe Teşkilatı arasında yapılan basın açıklamalarıyla devam ediyor. Çine Belediyesi ilçede öğrenci yurdu kiralarken, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Kandemir de öğrenci yurduna değil, öğrencilerin Çine’yi tercih etmelerini gerektirecek çalışmalar yapılmasını istedi.

“BELEDİYENİN Mİ YOKSA AK PARTİ İKTİDARININ MI SORUMLULUĞUDUR?”

Çine’ye gelen öğrencilerin ilçede kalmamaya çalıştığını dikkat çeken Başkan Burhan Kandemir, “Çine Meslek Yüksek Okulunu tercih edip kazanarak Çine'mize gelen öğrencilerimizden bir çoğu çarpık şehir kargaşasını görünce ilçemize zaten eksi bakıyor. Bunun üstüne hiç bir şekilde sosyal belediyeciliğin izini taşımayan Çine'de ya kendileri yada aileleri tarafından kalmaları istenmiyor. Öğrencinin kalmayışı onlara sosyal yaşamın gereklerini hazırlamayan belediyenin mi yoksa Ak Parti iktidarının mı sorumluluğudur? Çine'nin bir sorunu için bile söyleyecek bir şeyi olmayanlar, laf canbazlıklarıyla genel bir kaç konunun arkasına saklanmaktadırlar. Yine tipik her zamanki gibi başarısızlıklarının arkasında AK Partiye, hükümetimize ve sayın vekilimiz Mustafa Savaş'a saldırmaktadırlar. Bu artık kronik bir vaka oldu” diye konuştu.

“ADRESE TESLİM GÜNDEM MADDESİNE ONAY BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR”

Adrese teslim işler yapıldığını ve Çine halkının parasını çarçur ettirmeyeceklerini söyleyen Başkan Kandemir, “Başka yurtlardan teklif almadan Çine'de sadece bahsi geçen yurt varmış gibi üç katlı küçücük bir yeri aylık dokuz bin liraya kiralayıp ve bunu matematik bilen kimselerin bile anlayamadığı hesaplama anlayışıyla adrese teslim gündem maddesine onay beklemek, yine belediyenin ve Çine'nin parasını çarçur etmenize kaynakları peşkeş çekmenize, doğru yönetemediğinize karşı çıkmış, Belediye'ye fotoğraflarını asmakla tehdit ettiğiniz AK Partili meclis üyelerimizi şikayet etmek abesle iştigaldir. Çine'de nerde yurt sorunu vardır? Ne orta öğretim öğrencisi nede üniversite öğrencisi açıktadır. Meslek yüksek okulu kampüsündeki yurtta kalan öğrenci kapasitenin yarısıdır. Yani yurdun yarısı boştur. Böyle bir hesabı nasıl yapıp bunu olmayan bir yurt sorunu varmış gibi kamu oyuna aksettirdiniz? Çine'ye ne kadar uzaksınız ilçemizde olmayan yurtlara yönlendirmek ile suçluyorsunuz. Yoksa siyasi kaygılarınız için genel merkezden gelen ödevi mi yerine getiriyorsunuz? Sayın Dinçer Belediyenin duvarına hizmetini tamamlamış Başkanların resmi asılır. Bunun kararını da Çineli hemşerilerimiz en güzel şekilde verir” yanıtını verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler