24 Nisan 2024, Çarşamba

ŞAHİN AK PARTİLİ GENÇLERİN PAMUK ŞEKER DAĞITIMINA TEPKİ GÖSTERDİ

6 Ekim 2020, Salı 22:32

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, okullarda pamuk şeker dağıtılmasına tepki gösterdi. Şahin, "Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri bu AK Partili gençlere hangi kanuna dayanarak okula giriş izni verdiniz" dedi.

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, okullarda pamuk şeker dağıtılmasına tepki gösterdi. Şahin, "5 Ekim Dünya Çocuk günü nedeniyle AKP Çine ilçe gençlik kollarının, İlçemizdeki eğitim veren devlet okullarına kanun, kural tanımadan girerek siyasi şov yapmaları aymazlıktan başka bir şey değildir. Kanun açık bir şekilde diyor ki: ‘’Mabetlerde, Camilerde, Okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ve tesislerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde siyaset yapılamaz’’ Siz ya bunları bilmeden toparlanmış mecburen siyaset yaptırılmaya çalışılan acemi gençlersiniz ya da kamuyu babanızın malı gibi görüp, şımarık bir özgüvenle bildiğinizi okuyorsunuz. Buna şaşırmıyoruz çünkü geçmiş seçimlerde parti büyüğü abileriniz, devlet okullarına sorgusuz sualsiz girerek ve kanunları hiçe sayarak takır takır malzeme dağıtmışlardır ki bunlar ne olacak!" diye konuştu.

ŞAHİN: ALDIKLARI KARARI HİÇE SAYMIŞLARDIR

Şahin; "Sağlık Bakanlığı ve korona virüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün genelgesi kapsamında, korona virüs salgınının, toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izalasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki yiyecek içecek ikramının durdurulması ve bu kurumlara sokulmaması kararı alınmıştı. İşin daha da kötüsü, kendi siyasi iradelerinin aldıkları kararı hiçe saymışlardır"dedi.

ŞAHİN: SIRRI NEDİR ACEP?

"Genelgede tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri ve paketli su servisi hariç olmak üzere, personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için gelen tüm kişilere yapılacak her türlü yiyecek ve içecek ikramı durdurulmuştur" ifadelerine dikkat çeken Şahin; "Olur mu hiç! Ne kanunu bu! Nasıl olsa meydan onların. Yurdum insanına her gün yutturulan pembe hayaller gibi pembe pamuk şekerlerini çocuklara dağıtmadan rahat etmezlerdi. İşin ucunda siyasi rant var. Ana babalar, veliler çocuklarının eğitim zorluklarından, eğitim sisteminin yaz boz tahtasına dönmesinden umutsuzlar, bari çocuklar sevinsinler! Hele ki anasınıfına ve 1. sınıfa ilk kez başlayan çocuklarımızın anne babalarının dahi bahçe kapısından içeriye alınmadığı, kapı önünde vedalaşmak zorunda kaldıkları, o ilk gün heyecanını bile tadıyla yaşayamadıkları, çocuklarının sınıfını bile göremedikleri bir zamanda, bu kardeşlere tanınan ayrıcalığın sırrı nedir acep?" şeklinde konuştu.

"YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

"Şimdi gelelim çocuklarımızı emanet ettiğimiz yöneticilere yani esas suçlulara" diyerek açıklamasına devam eden Şahin, "Muhalefet partileri yada Aydın Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet ağı yardımlaşma kurumu AYBA, öğrencilerle ilgili bir destek projesi yapmaya kalktığında, hani okullara sokmayı bırakın, sokakta ve okul önünde bile çalışma yapmalarından haz duymayan siz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri bu AKP’li gençlere hangi kanuna dayanarak okula giriş izni verdiniz? Yok eğer izin vermediyseniz ve haberiniz yok ise, okullardaki yöneticileriniz kapıları hangi gerekçeyle açıp, minicik çocuklarımızı siyasete alet ettirdiler. Bu kanunsuz kepazeliği temizleyecek olan, başta İl Milli Eğitim Müdürünü, sorumlu bütün kamu görevlilerini ve yetkililerini göreve davet ediyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler