29 Mart 2024, Cuma

"Gündem ve prim yapmaya kalkarsanız bu şehri mahkum edersiniz"

3 Haziran 2021, Perşembe 10:12

     


Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, 'Baş Başa' programının konuğu oldu. Aydın'ın şehirsel olarak büyük problemleri olduğunu dile getiren Aksu, "Alt yapı problemlerimiz dağ gibi. Aydın'ın çöpü imha edilemiyor. Aydın'ın çoğu arıtma tesisi verimli çalışmıyor, bir kısmı hiç çalışmıyor" diye konuştu.

Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Yapay gündem oluşturmanın bir faydası olmadığını beliren Aksu, Aydın'ın hakettiği hiç bir şeyi alamadığını ifade etti. Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığa adaylığını açıklaması iddialarına eleştirilerde bulunan Aksu," Gündem ve prim yapmaya kalkarsanız bu şehri mahkum edersiniz. Bu şehrin konuşulması gereken konuları, sorunları ve projeleri var" dedi.

"AYDIN'IN DAHA BÜYÜK PROBLEMLERİ VAR"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın'a gelip Özlem Çerçioğlu'nun adaylığını açıklayacağı iddialarına eleştirilerde bulunan Aksu, bu tür yapay gündemler yerine Aydın'ın daha önemli problemleri üzerinde durulması gerektiğini belirtti. Aksu" Siyaset öyle bir şey ki ben anlamıyorum. Siyaset öyle gündemler yaratıyor ki, Türkiye'de yaşayan insanların yararı dışında insanların yaşayabileceği şeyleri sanki ayıklıyorlar ve onun dışında bir gündem yaratıyorlar. Neymiş Kemal Kılıçdaroğlu gelecek, Özlem Çerçioğlu'nun adaylığını açıklayacak. Böyle bir gündem olur mu arkadaş. Millet hakikaten güç bir durumda, ekonomik olarak pandeminin de etkisiyle çok ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor. Dünyada bir şeyler oluyor, Türkiye bu gündemi izleyemiyor. Türkiye'de hep yapay gündemler var. Kimi zaman bir mafya çıkıyor, kimi zaman FETÖ çıkıyor. Her seferinde bir genel başkanın gelmesini gündem sayarsak çok şey kaybederiz. Biz Aydın'a nasıl hizmet edeceğiz, Aydın'ın alt yapısını nasıl kuracağız, arıtma tesislerini nasıl yapacağız, çöpü nasıl toplayacağız, katı atık tesislerimizi nasıl yapacağız, ulaşım, otopark, trafik, kültür problemlerimiz var. En büyüğü tarımda çok büyük problemlerimiz var. Bunları gündem yapmak yerine ben adaylığımı açıklayacağım da güç kazanacağım bunlar yapay gündemler" dedi.

"AYDIN HAKETTİĞİ HİÇ BİR ŞEYİ ALAMADI"

Aydın'ın beklediği hizmeti göremediğini dile getiren Aksu, "Hakikaten bu şehrin kaderini değiştirdiler. Bu şehir baş aşağı gitti, bu şehir hak ettiği hiçbir şeyi alamadı.Bugün bu şehirde turizmci memnun değil, tarım kesimi memnun değil, sanayi kesimi memnun değil. Tabi ki bunun faturasını ben yerel yönetimlere çıkarmak istemiyorum, tabi ki ülkenin sorunları var ama ben şunu söylüyorum, bir yerel yönetici bunlardan hangisini ben çözebilirim diye bakar ve bunu gündem haline getirir. Gündem eğer Sayın Çerçioğlu'nun adaylık açıklaması ise, gündem Kılıçdaroğlu'nun Aydın ziyareti ise bu Aydın halkını ilgilendiren fazla bir şey değil. Bunlarla gündem ve prim yapmaya kalkarsanız bu şehri mahkum edersiniz. Bu şehrin konuşulması gereken konuları var, sorunları var, projeleri var. Her gün sosyal medyadan bunları yayınlıyorum. Alt yapı problemlerimiz dağ gibi. Aydın'ın çöpü imha edilemiyor. Aydın'ın çoğu arıtma tesisi verimli çalışmıyor, bir kısmı hiç çalışmıyor. Köylerimizde zaten arıtma yok, ilçelerimizde arıtma yok, olanlar da düzgün çalışmıyor. O gün gidip tespit ettik, arıtma tesisi varsa bile kapatıyorlar şartellerini bakanlık gelince açıyorlar. Bunları bırakın doğru-düzgün yaşanabilir bir ortam kuralım" diye konuştu.

"BİTCOİN DÜNYANIN EN GÜVENİLİR SİSTEMİ"

Tüm dünyada etkin bir yatırım aracı olarak kullanılan Bitcoin hakkında değerlendirmelerde bulunan Aksu, Bitcoin'in bir sistem olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı, "Çiftlikbank diye bir soygun oldu, çiftliğe karşı mıyız? Hayır değiliz. Adam hayvancılığı, çiftçiliği kullandı ve insanları soydu. Şimdi de bitcoin kullanılıyor. Bitcoin'in bir kabahati yok, Bitcoin öyle bir dolandırıcılık unsuru değil. Bitcoin dünyanın en güvenilir sistemi. Halkı bilinçlendiren ve halkın hayatına yansıyan şeyleri konuşmak lazım. Bir şifreniz var, birine söylediniz riskte. Bu riskleri ortadan kaldıran tek sistem çoklu dağıtık sistem. Kimsenin kontrolünde değil ancak onu çözmek için 1 milyon kişinin bir araya gelip kötü niyetli olması lazım. Buda imkan dahilinde değil. Bir kere bilgi güvenli. Bu güvenli bilgi sistemi de öyle bir algoritma kurmuş ki, Merkez Bankası gibi bir banka kurmuş. Orada belli sayıda coin dediğimiz para birimi koyulmuş. Programa bu para birimini kimse değiştirmeyecek denilmiş. Programı değiştirme yetkisini de 100 milyon kişiye paylaştırmış. 100 milyon kişi bir araya gelirse ancak o zaman Bitcoin'in algoritması değişebilir. Yani Bitcoin para basamıyor. Milyonlarca dağıtık şifre var, şifreyi bir siz birde sistem biliyor. Sitemde şifreyi çözmek için en az 10 milyon kişinin bir araya gelip sizi kandırması lazım. Mümkün değil. Para basamıyor, dolayısıyla değeri gittikçe artıyor. Bitcoin, böyle güvenli bir para akış sistemi kurmuş . Bankanın yaptığı işi yapan bir sistem kurmuş" ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler