29 Mart 2024, Cuma

"İncir çekirdeği yağı içerisinde Omega 3 ve E vitamini var"

29 Mayıs 2021, Cumartesi 12:30

     


İncir çekirdeği yağının mucidi Hasan Tuna, "İncir çekirdeği yağı gerçekten hazine dolu bir ürün. İncir çekirdeği yağının içerisinde Omega 3 ve E vitamini bulunmaktadır. Biz daha önce içerisinde E vitamini var dememize rağmen, D olarak algılamışlar. D vitamini de var ama oran olarak asıl önemli olan Omega 3 ve E vitamini. İçerisinde Selenyum, Magnezyum ,Çinko ve kalsiyum var. Yani içerisinde hazine dolu" diye konuştu.

İncir çekirdeği yağının mucidi Hasan Tuna (İncir Dede), tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. İncir çekirdeği yağının sadece olgunlaşmış kuru incirden elde edildiğini ifade eden Tuna, taze incirde incir çekirdeği yağının bulunmadığını belirtti.

"İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI BİR İYİLİK ÜRÜNÜ"

İncir çekirdeği yağının kullanıldıkça kullanımının arttığını söyleyen Tuna, "Kişiler bu ürünümüzü kullanmaya başladıklarında onun devamını da getirmek ve devamını kullanmak istiyorlar. İş yerimde bekliyorum, 70'li yaşlarda bir teyzemiz geldi. Yanında da genç bir hanımla birlikte geldiler. Biz dediler, incir çekirdeği yağını merak ettik bize anlatır mısın? İncir Çekirdeği Yağımızı anlattım. Fiyatı biraz yüksek geldiği için teyzemiz hemen oradan ayrıldı. Diğer bayana ise nefes açıcımızdan peçeteye sıkıp verdim. Koklayıp, bu çok güzel dedi. Benim eşimin nefesle ilgili sıkıntısı var, hemen eşime götüreyim bunu dedi. Eşi de çok beğendi ürünümüzü biz bundan istiyoruz dediler. Kayınpederleri ve teyze geldi yine. Kayınpederi de nefes açıcımızdan aldı. İncir Çekirdağı Yağını kullanan biri kendisindeki farkı gördükten sonra en yakınlarından başlamak üzere hemen anlatmaya başlıyor. Aslında bu bir iyilik ürünü" dedi.

"EN ÖNEMLİ NOKTA OMEGA 3"

Tuna, "Ses tellerinden felç olmuş bir arkadaşımız vardı. Bu arkadaşımız naturel karışım yağımızdan kullandı. İçerisinde incir çekirdeği, zeytin yaprağı, incir yaprağı mayası, kekik, zencefil, zerdeçal olan bu ürünümüzden kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Zaman zaman görüşüyoruz. Sesi tiz bir şekilde ince bir şekilde geliyor, ama normalde ise ses öyle değilmiş. Bir anda yüksek sesle bağırmaktan kaynaklanan ses tellerinde felç meydana gelmiş. Bu ses teli felciyle ilgili bu ürünümüzü kullandıktan sonra zaman zaman yaptığımız telefon görüşmelerinde kendisi bana şunu ifade ediyor, 'Sesim bazen anlaşılamayacak düzeydeydi diyor. Şuanda kullanmaya başladığımda gayet iyi diyor.İncir Çekirdeği Yağının içerisindeki Omega 3, en önemli nokta odur. Omega 3 İncir çekirdeği yağının içerisinde yüzde 41 oranında var. Omega 6 ise yüzde 30 oranında var. Omega 9 ise yüzde 9 seviyesinde bulunmaktadır" dedi.

"İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI İÇERİSİNDE OMEGA 3 VE E VİTAMİNİ VAR"

İncir çekirdeği yağının içerisinde bulunan Omega 3'ün önemli olduğunu dile getiren Tuna, "Bizi incirden uzaklaştırmak içim İncirle ilgili çok şey söylenmiş ki. İncir Çekirdeği gerçekten hazine dolu. İncir Çekirdeği Yağının içerisinde Omega 3 var. En önemli olaylardan birisi de Omega 3'tür. İçerisinde E vitamini var. Biz daha önce içerisinde E vitamini var dememize rağmen, D olarak algılamışlar. D vitamini de var ama oran olarak asıl önemli olan Omega 3 ve E vitamini var. İçerisinde Selenyum, Magnezyum ,Çinko ve kalsiyum var. Yani içerisinde hazine dolu. Gördüğümüz çekirdeğin içinde aslında bir tane daha çekirdek var.Öyle muhafaza edilerek İncir çekirdeği yağı muhafaza ediliyor" dedi.

"SES TELLERİ GÜNDEN GÜNE İYİYE GİDİYOR"

Ses telleri felç olan Cengiz Saruhan isimli izleyici telefon bağlantısıyla canlı yayına katıldı. Yüksek bağırma sebebiyle ses tellerinin zarar gördüğünü ifade eden Saruhan, "Ben ani şekilde sinirlenip bağırmaktan ses teli felci geçirdim. İzmir'de ameliyat oldum. Bir arkadaşımın vesilesiyle Hasan Beyi bana önerdiler. Bende Nazilli'ye gittim, orada bir ses kaydı yapayım dedi. Bana İncir Çekirdeği Yağını 30 gün boyunca kullanacaksın dedi. Ramazan dolayı ona dedim ki, 7 gün kullandım, Ramazanda ise sadece sahur ve iftarda kullandım. Önce konuştukça kısılıyordu sesim şuanda gün gün iyiye doğru gidiyor sesim. Hasan Beye de çok teşekkür ederim. Aradığım zaman kendi rahatsızmış gibi ilgileniyor. Şuanda günden güne iyiye gidiyorum" dedi.

"İNCİR ÇEKİRDEĞİ YAĞI KURU İNCİRDEN ELDE EDİLİYOR"

İncirin oluşumundan bahseden Tuna, "İğlekten dişi bir sinek çıkıyor, dişi incire gidiyor.Dişi incirde aşılamayı yapıyor. İşte bu aşılanmış olan incirin çekirdeğinde yağ oluyor. Diğer incirlerde maalesef yağ olmuyor. İncir her yerde yetişiyor, incir ağacı her yerde var ama incir çekirdeğinde yağ olmuyor. Normalde tüketilen incirler bir meyve olarak tüketiliyor. Başka bir özellik ise taze incirin içerisindeki incir çekirdeğinin yağı yok. İncirin kurumuş olması gerekiyor, kuru incirinde olgunlaşmış olması gerekiyor. Olgunlaşmış olan kuru incirin içerisinde yağ oluyor. Biz o küçük çekirdekleri incirin içerisinden çıkarıyoruz daha sonra soğuk pres sıkım ile onun yağını elde ediyoruz" ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler