25 Nisan 2024, Perşembe

“Biz kadınlar kendimizi hep ihmal ederiz”

28 Mart 2022, Pazartesi 14:51

     


Çine’de düzenlenen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ toplantısında konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, “Bir kez de biz hatırlatmak için burada bulunuyoruz. Biz kadınlar kendimizi hep ihmal ederiz, biraz fedakar yapıya sahibiz. Bunu bir kadın olarak söylemem doğru değil ama böyle olduğuna inanıyorum. Lütfen kendinizi ihmal etmeyin” dedi.

Aydın Valiliği koordinesinde ve Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’, Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Kandemir ile AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Semra Eroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Soydan Hekim, Çine İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ensar Uygun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, kadın memurlar başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

“KADIN SAĞLIĞI, TOPLUM SAĞLIĞI OLARAK GÖRÜLMEKTE”

Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Dilek Demir’in sunumunu yaptığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, kadın sağlığının, toplum sağlığı olarak görüldüğünü belirterek, “İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülen ‘Aydın Valiliği Kadın Sağlığı’ eğitim projemizi sizlere tanıtmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu projemizde kadın sağlığı, toplum sağlığı olarak görülmekte ve bu kapsamda ele alınmaktadır. Sağlık, ruhen ve bedenen tam iyilik hali olmasıdır. Bugün günümüzde hayata ve kadınlara dair sağlıkla ilgili konuştuğumuz her ne varsa, şiddet, kronik hastalıklar, kanserden, obeziteye, organ bağışından her türlü bağımlılık ile mücadeleye kadar hemen her başlık bu projede yer bulmuş ve çalışma kapsamına alınmıştır. Bu eğitimin önce kadınlarımıza ve onların eğitimlerinde bizzat rol aldığı tüm aile bireylerine hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize örnek olması gereken bu muhteşem eğitim projesi için Valimiz Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy hanımefendiye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“LÜTFEN KENDİNİZİ İHMAL ETMEYİN”

Fedakar kadınların her zaman kendilerini ihmal ettiğini dile getiren Hülya Aksoy, verilecek eğitimin diğer kadınlara da aktarılmasını talep etti. Aksoy, “Doktorlarımız tarafından başlıklar altında detaylı olarak sağlık konuları anlatılacak. Ben çok iyi biliyorum ki anlatılacak olan başlıkları çok iyi biliyorsunuz ama bazı şeyleri bilmek yetmiyor. Bunları davranışa dönüştürmek çok önemli. Bir kez de biz hatırlatmak için burada bulunuyoruz. Biz kadınlar kendimizi hep ihmal ederiz, biraz fedakar yapıya sahibiz. Bunu bir kadın olarak söylemem doğru değil ama böyle olduğuna inanıyorum. Lütfen kendinizi ihmal etmeyin. Burada dinlediklerinizi hem kendinizde hem etrafınızdaki kadınlarla paylaşırsanız projemize destek olmuş olursunuz. Proje kapsamında emeği geçen herkese ve programımıza katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından kadınlara özel olarak devam eden programda, Aydın Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Gülnur Saruhan tarafından kadınlara yönelik olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kanserde erken teşhisin önemi, sağlıklı beslenme, kadına yönelik şiddet gibi kadın sağlığı ile ilgili konularda bilgiler ve eğitim verildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler