20 Nisan 2024, Cumartesi

"Ramazan'da mutlaka egzersiz yapın"

20 Nisan 2021, Salı 16:05

     


Ramazan Ayında oruç tutan vatandaşlar yaklaşık 16 saat aç kalıyor. Uzmanlar uzun süren açlık nedeniyle metabolizmanın yavaşladığını ve vatandaşlarda kilo artışının gözlemlendiğini söylüyor. Fizyoterapist Sinem Baştürk Acıkmaz, evde yapılabilecek basit egzersizlerle metabolizmanın hızlandırılabileceğini böylece kilo artışının önüne geçilebileceğine dikkat çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Uzmanlar, Ramazan Ayında 16 saat boyunca aç kalan vatandaşların metabolizmalarının yavaşladığını bu nedenle de kilo artışının olduğunu söylüyor. Bu süreçte doğru beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar aynı zamanda egzersizle de kil artışının önlenebileceğini ifade ediyor. Fizyoterapist ve Pilates Eğitmeni Sinem Baştürk Acıkmaz, doğru egzersizle oruç tutan vatandaşların metabolizma hızlarının arttırılabileceğini söyledi. Bu süreçte beslenme kadar egzersizin de önemli olduğunu belirten Acıkmaz, “Oruç tutanlar sahurdan iftara kadar vatandaşlar yaklaşık 16 saat aç kalıyor. Uzun süren açlıktan sonra iftarda yemeğe başlandığında vücut besin yüklemesi yaşıyor. Bu da vücutta yağ depolamasını arttırıyor” dedi.

"İFTARDAN BİR İKİ SAAT ÖNCE VE SONRA EGZERSİZ YAPILMALI"

Bu dönemde metabolizmada yavaşlama olduğuna dikkat çeken Acıkmaz, “Ramazan döneminde metabolizmanın yavaşlamasıyla birlikte kişide kilo artışı görülebiliyor. Bunu önlemek için vatandaşlara aerobik egzersizler dediğimiz yüzme, bisiklet sürme, yürüyüş ve pilatesi öneriyoruz. İftardan bir iki saat önce ve iftardan bir iki saat önce aerobik egzersizler yapılabilir. 35- 40 dakika sürecek ve haftada üç gün yapılacak bu egzersizlerle metabolizmayı hızlandırmak ve kilo artışını engellemek mümkün” diye konuştu. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler