19 Nisan 2024, Cuma

Seç-al dönemi bitiyor

19 Mart 2020, Perşembe 17:30

     


Koronovirüs salgını nedeniyle steril eldiven ile satışlarını gerçekleştiren pazar esnafı 'seç-al' şeklindeki satışın yasaklanmasını istedi. Zabıtalar halkı uyarmak için her tezgaha üzerinde 'elle dokunmak yasaktır' yazılı uyarı kağıdı bırakırken çoğu vatandaşın gıda ürünlerine dokunmadığı gözlemlendi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çin'de başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Çine Kapalı Pazar Yeri'nde esnaf satışlarını steril eldiven ile yapmaya başladı. Halkın genellikle ürünleri eliyle kontrol edip beğenmediğini geri bırakarak satın aldığını söyleyen pazarcı Olcay Karakuzu, "Halkımız sebze ve meyveyi seçerek almayı seviyor. Malum şu anda tüm dünyada etkili ve ülkemizde de görülen koronavirüs salgını var. Bu virüsün temas yoluyla bulaştığı söyleniyor. Bir kişi geliyor sebze ve meyveyi alırken tek tek elleyip, beğenmediğini geri bırakıyor. İkinci bir kişi geliyor aynı şekilde elleyip bırakıyor. Derken üçüncü kişi gelip o ürünü satın alıyor. Eğer önceki iki kişiden birinde koronavirüs varsa ürüne bulaşmış olacak ve virüsün yayılmasına sebep olabilir. Seç al yöntemini artık bırakalım. Eğer devam ederse vatandaşlarımız aldıkları sebze ve meyve ürünleri, mikrobu öldürme özelliği olduğu için mutlaka sirkeli suyla yıkasın. Bunu biz kendi inisiyatifimiz olarak uygulayamayız. Burada yerel yöneticiler devreye girerek seç al yöntemi ile sebze ve meyve alınmasını yasaklamalı. Yerel yönetim bu şekilde bir karar alır ise biz pazarcı esnafı da gönül rahatlığı ile satışlarımızı gerçekleştiririz ayrıca halkımızda bu kurala uyar" şeklinde konuştu.

 

ZABITA HALKI UYARDI

Çine Kapalı Pazar Yeri'nde pazarcı esnafına eldiven dağıtan Çine Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri ayrıca her pazar tezgahı üzerine de, 'elle dokunmak yasaktır" yazılı uyarı kağıtları bıraktı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler