28 Mart 2024, Perşembe

Çine'de DEXA sevinci

16 Nisan 2019, Salı 21:22

     


Çine Devlet Hastanesi'nde en yüksek doğruluk oranına sahip olan DEXA sistemi kuruldu. Kemik dansitometri (DEXA) cihazıyla halk bir hizmeti daha alabilmek için ilçe dışına çıkmaktan kurtuldu. 

 

Düşük dozda X ışını ve bilgisayar kullanılarak kemik yoğunluğu ve sağlamlık ölçümü yapan kemik dansitometri (DEXA) cihazı Çine Devlet Hastanesi'nde hizmet vermeye başladı. Kemik dansitometri (DEXA) cihazı ile yaşlı hastaların kemik erimesi düzeyinin ölçülebilmesinin mümkün kılındığını belirten Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik, "Kemik dansitometresi, kemik yoğunluğu kaybını değerlendirmek ve kemik mineral kaybını ölçmek amacıyla uygulanan bir tarama testidir. Osteoporozun yani kemik erimesinin kesin olarak saptanabilmesi için DEXA adı verilen ve X ışınlarının daha da kuvvetlendirilmiş bir formu kullanılan cihazla yapılmaktadır" dedi.

 

"BU HİZMETİ VEREBİLECEK OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"
Kemik erimesinin beklenen yaşam süresinin uzaması ile önemli bir halk sağlığı problemi haline geldiğini ifade eden Başhekim Engin Tetik, "Osteoporozda kemik kırılganlığı artar. 45 yaşından sonra başlar ve yaş ilerledikçe risk artar. Hastanemize alınan bu cihaz sayesinde, kemik erimesi ve buna bağlı oluşabilecek komplikasyonların önüne geçilecektir. Dansitometri cihazı ile hastalarımızda kemik erimesi teşhisi ve tedavisi artık yapılabilmektedir. Fizik Tedavi rehabilitasyon (FTR) uzmanları ile birlikte halkımıza bu hizmeti verebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çine'ye hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler