23 Nisan 2024, Salı

Çineliler coronavirüse karşı bilgilendirildi

12 Mart 2020, Perşembe 16:27

     


Çine Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından açılan stant ile vatandaşlar, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan 'koronavirüs' hakkında bilgilendirildi.

 

Çine Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından Hükumet Meydanına açılan stant ile Çineliler 'koronavirüs' hakkında bilgilendirildi. Sağlık personelleri vatandaşlara içerisinde 'koronavirüs' hakkında bilgiler içeren broşürler dağıttı.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Akut solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini azaltmaya yönelik önerilerin yeni koronavirüs enfeksiyonu için de geçerli olduğu belirtilirken öksürme ve hapşırma esnasında ağız ve burunun tek kullanımlık mendille kapatılması, mendil yok ise dirseğin iç kısmının kullanılması, tokalaşma ve sarılmadan kaçınılması, olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulması, kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmaması gerektiği ifade edildi. El hijyenine önem verilmesi, ellerin en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmasının önemine dikkat çekildi. Sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılması gerektiğini ifade eden sağlıkçılar gıdaların yenmeden önce iyice yıkanması ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler