24 Nisan 2024, Çarşamba

Kanserin baş edemediği adam

9 Ocak 2019, Çarşamba 08:59

     


Çine'de yaşayan 36 yaşındaki Hakan Uzunova, kendisini bu hayattan koparmak isteyen kanser hastalığını yaşama azmi ile yendi. Felç geçiren ve bunun üstesinden de gelerek her geçen gün eski sağlığına bir adım daha yaklaşan Uzunova, 'Kanser benimle savaştı. Ben değil, felç bana yakalandı' dedi.

 

Çine'de yaşayan 36 yaşındaki Hakan Uzunova, bundan 10 sene önce kanser hastalığına yakalandı. Boğazından rahatsızlanan Uzunova'ya, geniz kanseri teşhisi konuldu. Bir süre kanser ile vermiş olduğu mücadele sonrası hastalığını yenerek eski sağlığına kavuşan Uzunova, bir süre sonra bu kez yine fenalaşarak felç oldu. Uzun bir süre vücudunun neredeyse tüm hareket fonksiyonlarını yitiren Uzunova, hastaneden taburcu edileceği gün doktorun tüm ısrarlarına rağmen tekerlekli sandalyeye oturmayı kabul etmedi.

 

DOKTOR İSTEDİ O KABUL ETMEDİ

O günün kendisi için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Uzunova, "Taburcu olduğum gün ayak ve ellerimi kıpırdatacak halim yoktu ve doktor bana tekerlekli sandalyeye oturmamı istedi. Ben oturmak istemedim. Doktor ile tartıştık ve ben o sandalyeye oturmadım. Eğer o gün o sandalyeye otursaydım şimdi belkide hala evde yatıyordum" dedi.

 

"KANSER BENİMLE SAVAŞTI"

Yaşadığı sıkıntılı günlerin geride kaldığını ve her geçen gün sağlığının biraz daha düzeldiğini belirten Uzunova, en zor gününde dahi yaşama azmini hiç yitirmediğini belirtirken kendisini yaşama bağlayan en önemli faktörlerden birisinin ise her daim yüksek tuttuğu morali olduğunu söyledi. Hala vücudunun sağ kısmını istediği gibi kullanamayan ancak eski sağlığına kavuşmak için inancını ve gayretini hiç eksik etmeyerek evde kendi kendine fizik tedavisi uygulayan Hakan Uzunova, "Ben hep şunu söyledim, Hakan Uzunova felç olmadı, felç Hakan Uzunova’ya yakalandı. Kanser olduğunu öğrendiğinde kendini yalnız hissediyorsun ama bunu bir an önce kabullenmek ve mücadele etmek zorundasın. Moralimi hep yüksek tuttum. Umudumu hiç yitirmedim. Kanser benimle savaştı. Tekrar yürüyeceğime eski sağlığıma kavuşacağıma kendimi inandırdım. Herkesin doktoru kendisidir. Eğer bir insan yaşama hevesini yitirir, kendini moral olarak çökertir, mücadele etmez ise doktorun uyguladığı tedavinin hiçbir anlamı yoktur. Şimdi her gün evde kendi fizik tedavimi uyguluyorum. Sekerek de olsa artık yürüyebiliyor ve sağ elimi hareket ettirebiliyorum. Eski sağlığıma yeniden kavuşacağım” dedi.

 

MUTLU BİR YUVA KURMAK İSTİYOR

Hastalığı nedeniyle yatağa düştüğü sıkıntılı dönemlerinde eski eşinin kendisini yalnız bırakmadığını belirten Hakan Uzunova, "Eski eşim ile çocuğumuz yoktu ama çocuk bakmayı bende öğrendi. Bana bir çocuğa bakar gibi baktı" diyerek eski eşine minnettar olduğunu ifade ederken, en büyük hayalinin hayatının geri kalanını birlikte geçirebileceği bir eşe ve mutlu bir yuvaya sahip olmak. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler