20 Nisan 2024, Cumartesi

Kansere savaş açtılar

7 Ekim 2019, Pazartesi 15:20

     


Çine İlçe Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden bir grup kanser hastası ve hasta yakını vatandaşlar ilçede bir çok kanser hastası olduğuna dikkat çekerek kansere savaş açtı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de yaşayan ve kanser hastalığı ile olan hayat mücadelesini kazanan Aysun Çubuk, Ayşe Çelik Beyhan, anneannesi, annesi, teyzesi ve kuzenleri kansere yakalanan Yadigar Kocabıyık ve kanser ile olan yaşam mücadelesini sürdüren Birgül Uslu, Çine İlçe Sağlık Müdürü Doktor Ensar Uygun'u makamında ziyaret etti. Çine'de kanser hastalarına gerekli değerin verilmediğini ve hastaların toplumdan uzak yalnız bir hayat sürdürdüğünü belirten ve bu konuda farkındalık oluşturmak ve hastalığa karşı verilen mücadeleye katkı sağlamak isteyen kanser hastaları ve yakınları kansere karşı savaş açtıklarını ve bu mücadelelerinde tüm hayırsever, duyarlı bireyler ile birlikte tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine yardım çağrısında bulundu.

 

"YADIRGANMASIN, UTANMASINLAR İSTİYORUZ"

Kanser hastalarının yaşamının ev ve onkoloji hastaneleri arasında sürdüğünü ve toplumun bu konuda daha çok bilinçlenmesi ve hasta kişilere daha çok moral ve motivasyon verilmesini isteyen göğüs kanserinde 3. evreyi atlatmış olan Aysun Çubuk, "Ekim Ayı tüm dünyada göğüs kanseri farkındalık ayı. Çine'de kanser hastalığına yakalanmış insan çok fazla. Biz Çine'de kanserin konuşulduğu, zorluklarının anlatıldığı, moral ve motivasyonun ne denli önem arz ettiğine dikkat çekildiği bir söyleşi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu insanlar tedavileri boyunca evlerine kapanıyor. Çine'de bazı insanlar bu süreçte çokta anlayışlı değil. Bu insanların hayata tutunması hayatla bağlarının sürmesi için toplum ile içi içe olmaları gerekiyor. Saçları, kaşları dökülmüş, ağızlarında maske ile bir yere gittiklerinde yadırganmasın utanmasınlar istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

"BUNU NİYE SAKLAYALIM Kİ?"

Anneannesi, annesi, teyzesi ve kuzenlerinin kanser hastalığına yakalandığını ve sıranın kendisinde olabileceğini ifade eden Yadigar Kocabıyık, Kanser ile mücadele de genetik testler çok önemli olduğunu söyledi. 2. evre göğüs kanserini tedavileri ile atlatan Ayşe Çelik, "İnsanlar kanser sanki saklanılacak utanılacak bir şeymiş gibi gizliyorlar. Bunu niye saklayalım ki. Bunu yaşadım ve hiç saklamadım. Kimse de saklasın istemiyorum" dedi. 4. evre yumurtalık kanseri olan ve tedavi gören Birgül Uslu ise kanser ile mücadele için bir araya geldiklerine dikkat çekerken vatandaşlara Çine'de yapacakları kanser söyleşisine destek olma çağrısında bulundu.

 

MOBİL KETEM ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERİYOR

Çine İlçe Sağlık Müdürü Doktor Ensar Uygun, hastalara ve hasta yakınlarına her daim kapılarının açık olduğunu belirtirken ziyaretten duyduğunu memnuniyeti belirterek, kanser hastaları ile ilgili kurum olarak her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını söyledi. Uygun, kurum olarak kanser ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini vatandaşların bu konuda kendilerine ulaşarak her türlü bilgiye sahip olabileceklerini belirterek, mobil KETEM aracı sayesinde kuru bahçesinde ücretsiz olarak göğüs ve rahim ağzı kanser taramalarını gerçekleştirdiklerini aktardı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler