1 Mayıs 2024, Çarşamba

İremnaz Özkaya Mimarlığa görkemli açılış

22 Temmuz 2023, Cumartesi 15:06
Son güncelleme: 22 Temmuz 2023, Cumartesi 20:57

     


Özkayalar Grubu kurucusu iş adamı Erkan Özkaya ve Özlem Özkaya’nın kızı İremnaz Özkaya’nın mimarlık ofisi İremnaz Özkaya Mimarlık, düzenlenen görkemli açılışla hizmete girdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi’nde bulunan İremnaz Özkaya Mimarlık, kapılarını açtı. Açılış programına AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, Aydın Mimarlar Odası Başkanı Tuncer Saray, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, çok sayıda iş insanı ve davetliler katıldı.

“HEYECANLIYIZ, MUTLUYUZ, ENERJİMİZ ÇOK YÜKSEK”

Açılışta konuşan Mimar İremnaz Özkaya, çok uzun zamandır hayalini kurduğu ofisi açmanın heyecanını yaşadığını belirterek, “Mimarlık benim için bulunduğumuz çevreye değer katacak ve sizlere iyi bir yaşam kurgulayacak tasarım yapmaktır. Ana amacım ilimize, bölgemize hatta yarınlarımıza mimarlık sektörlerine yeni bir bakış açısı kazandırmak, kalıcı katkılar sunmaktır. Ayrıca gündemi ve teknolojiyi takip ederek konfor alanlarımızı ve ihtiyaçlarımıza karşılık vermek, kreatif tasarımlar yapmak ve proje çözümleri geliştirmekle birlikte mimari anlamda tarih kokan kıymetli bölgemize de ihtiyaç halinde onu koruyarak tasarımlar geliştirmektir. Tasarladığımız her yapı aynı zamanda inşa ettiğimiz geleceğimizdir. Bu bağlamda büyük bir emekle ve gayretle hayalini kurduğumuz bu zamanlar için çokça çabaladığım ve birçok kişinin emeği bulunduğu kıymetli ofisimiz olan İremnaz Özkaya mimarlık ofisimin açılışına katılım sağlayıp benimle bu gururu paylaşan herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Çok uzun zamandır hayalini kurduğum bir şeydi. İlkokuldan beri mimarlık hayalim vardı. Bugünlere gelebildik ve bunun için çok emek verdik. İnşallah çok güzel çalışmalar yapacağız. Şu anda ofisimizde ki bütün tasarımlar kendimize ait. Heyecanlıyız, mutluyuz, enerjimiz çok yüksek” dedi.

“KIZIMLA GURUR DUYUYORUM”

İlkokul yıllarından beri kızının mimar olmak istediğini ve büyük bir gurur yaşadığını belirten baba Erkan Özkaya, “1979 yılında babam Ali Özkaya tarafından kuyumculuk işiyle iştigal ediyorduk. Daha sonra ikinci kuşak olarak abim Mustafa Özkaya ve ben Erkan Özkaya olarak Köyceğiz'de iş yerimizi ikinci şube olarak açtık. Orada giyim, kuyum ve otel işlemeciliği olarak devam etmekteyiz. Çine'de de enerji işi, gıda işi ve kuyumculuk işi ile iştigal ediyoruz. Artık üçüncü kuşak olarak da İremnaz Özkaya'nın mimarlık ofisini hep beraber burada açıyoruz. İremnaz'ın ilkokulun başından beri hedefi mimar olmaktı. Ortaokulda da böyle devam etti. Biz farklı mesleklere yönelmesini istesek te İremnaz ısrarla mimar olmak istediğini söyledi. Çok önceden karar vermişti mimar olmaya ve çokta güzel bir mimar oldu. Annesinin emeği benden daha çoktur. İnşallah bu güzel günlerde hep beraber olacağız. Ben kızımla gurur duyuyorum. Onu yetiştiren annesiyle de ayrıyeten gurur duyuyorum” diye konuştu.

“AYDINIMIZA BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM”

AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yapı sektörünün ülkemizde çok geliştiği bir dönemde mimarlık çok önem arz etmeye başladı. İnsanlarımızın bakış açıları değişmeye başladı. Genç kardeşlerimizin yeni bakış açılarıyla da yapıları daha yaşanabilir daha güzel hale getireceklerine inancımız tam. Aydınımıza büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. İş yeri açarak kendi ayakları üzerinde durması çok önemli bir gelişme, bu konuda kadınlarımızı destekliyoruz. Bu müessese inşallah uzun yıllar hem Aydın’a hem yapı sektörüne hizmet eder. Bol bereketli ve hayırlı kazançlar diliyorum.”

İremnaz Özkaya’ya meslek hayatında başarılar dileyen Aydın Mimarlar Odası Başkanı Tuncer Saray, güzel ve kaliteli projelere imza atmasını dilediğini söyledi.

“KADINLARIMIZA BECERİLERİYLE İLHAM OLACAĞINA EMİNİM”

Konuşma yapan AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde ise, “İremnaz çok başarılı işlere imza atan, çok azimli ve gelecek vaat eden bir kardeşimiz. Bundan sonra da işini layıkıyla yapacağına kadınlarımıza becerileriyle ilham olacağına eminim. Aydın’ da bugüne kadar olduğu gibi kadın girişimcilerimizin çoğalarak devam etmesi yönünde elimizden gelen desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler