29 Mart 2024, Cuma

Çineli kadınların çini eserleri göz kamaştırdı

26 Eylül 2016, Pazartesi 09:40

     


Çine Belediyesi ve Kaltun Madencilik işbirliğinde açılan 'Çini ve Seramik Kursu'na katılan kursiyerlerin yaptığı eserler, Belediye Düğün Salonu'nda açılan sergide halkın beğenisine sunuldu.

 

Devlet Sanatçısı, Çini ve Seramik Tasarımcısı Derya Şenel ve Çineli 30 kadının 9 ay süren kurs döneminde yaptıkları el emeği eserler, Çine Belediye Düğün Salonu'nda açılan sergide vatandaşların beğenisine sunuldu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin ve Kaltun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer'n de açılışına katıldığı sergiyi gezenler, İznik çinisi ile işlenmiş çok sayıda masa, ayna çerçeveleri ve tabaklara büyük ilgi gösterdi. Derya Şenel ve öğrencilerinin yaptığı eserlerden çok etkilendiğini ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bu eserleri sadece Çinelilerin değil, tüm Aydın ve İzmir halkının görmesini sağlamak için çalışma yürüteceklerini söyledi. Sanat için ter döken Çineli kadınların emeklerinin karşılığını almaları için de eserlerin satışı konusunda farklı projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

 

BAŞKAN DİNÇER VE İŞ ADAMI TUNCER'E TABLO HEDİYE ETTİLER

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Kaltun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer'e, Devlet Sanatçısı, Çini ve Seramik Tasarımcısı Derya Şenel ve kursiyerlerinin çini sanatı ile yaptığı ağaç figürlü tablolar hediye edildi. Şenel, tabloların, ağaç dallarında kursiyerlerin isimlerinin yazıldığı özel eserler olduğunu ifade etti.

 

ÇİNELİLERİ SERGİYE DAVET ETTİ

Devlet Sanatçısı Çini ve Seramik Tasarımcısı Derya Şenel, Çine Belediye Düğün Salonu'nda açtıkları serginin 30 Eylül 2016 Cuma günü akşam saatlerine kadar halka açık olduğunu, Çinelileri, kadınların yaptığı birbirinden güzel eserleri görmeleri için sergiye beklediklerini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler