25 Nisan 2024, Perşembe

Çineli öğrenciler müze gezdi

22 Aralık 2017, Cuma 14:17

     


Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesi kapsamında Aydın Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

 

Hitit, Roma ve İyon gibi kültürlerini tanıyarak keyifli bir gün geçiren öğrencilere, Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu Müdür Yardımcısı Fatma Alp, Sınıf Öğretmeni Nurdan Yılmaz, Rehber Öğretmen Ummahan Kılıç ve öğrenci velileri eşlik etti.

 

Müze görevlisi Aynur Akkan tarafından ilk olarak darbukalı ısınma tekniği ile öğrenciler enerji topladı. Daha sonra drama yolu ile müze kuralları, müze kavramı çocuklara anlatılarak müze içinde gezi yapıldı ve öğrencilerin müze kültürünü yaşayarak öğrenmeleri sağlandı. Arkeoloji nedir, arkeolog kime denir, bunları anlatan sunum izleyerek 6000 yıl öncesine ait figürlerin ne anlama geldiğini bulmaya çalışıldı.

 

Ayrıca müzede gördükleri 6000 yıl öncesine ait figürleri daha önce hazırladığımız kumaş çantalara baskı tekniği ile boyama yapan çocuklara müze de geçirdikleri günün algı dünyalarındaki yansımasını gözlemlemek için kendi hayal ettikleri eserler, taş üzerine resim olarak çizdirilmiş ve kendi ifadeleri ile anlatmaları sağlanmıştır.

 

Çine Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu 2/C sınıf Öğretmeni Nurdan Yılmaz, “Öğrencilerim dolu dolu bir gezi yaptı, bizimle ilgilenen başta Aydın Arkeoloji Müzesi görevlileri olmak üzere, bizi bu gezide yalnız bırakmayan velilerime ve okul idaresine teşekkür ediyorum” dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler