24 Nisan 2024, Çarşamba

Minikler Alinda'yı gezdi

18 Nisan 2017, Salı 09:40

     


Çine Atatürk İlkokulu öğrencileri Alinda’yı ziyaret ederek, o dönemde yaşayan insanları daha iyi anlayabilmek için onlar gibi giyindi.

 

Çine Atatürk İlkokulu 4/A sınıfında eğitim gören öğrenciler Güzel Ülkem Türkiye adlı tema kapsamında sınıf öğretmenleri Şerife Cesur ile birlikte Karpuzlu’da bulunan Alinda Antik Kenti'ni ziyaret etti. Alinda’yı yerinde inceleyen ve görevlilerden o döneme ait bilgiler edinen öğrenciler kendi emekleri ile hazırlamış oldukları antik çağ döneminde yaşamış insanlara ait kıyafetlere benzer kıyafetleri giyerek tarihi canlandırdı.

 

Sınıf öğretmeni Şerife Cesur, “Anadolu’da kurulan uygarlıkları, yaşadıkları yerleri ve ülkemizin tarihi güzelliklerini yerinde görüp incelemek amacıyla öğrencilerimizi Alinda’yı gezdirdik. Bu etkinlikte bize Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırtol, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Kale, Karpuzlu Nüfus Müdürü Harun Kartal, Alinda Koruma Görevlisi Mehmet Vizile yardımcı oldular ve bize Alinda’yı anlattılar. Hepsine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz geziden çok keyif alırken bu sayede Alinda ve o dönemde yaşamış insanlar hakkında bilgi sahibi oldu” dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler