20 Nisan 2024, Cumartesi

Çineli kadınlar, Çini sanatında ustalaşıyor

13 Eylül 2017, Çarşamba 15:06

     


Çine Belediyesi ve Kaltun Madencilik işbirliğince gerçekleştirilen Çini ve Seramik Kursu tüm hızıyla devam ediyor. Çini ve seramik eserler, alanında ustalaşan Çineli kadınların elinde hayat buluyor.

 

Seramik ve çini tasarımcısı, aynı zamanda devlet sanatçısı Derya Şenel ile birlikte Çini sanatı ile tanışan kadınlar, en güzelini yapmak ve sanatı öğrenmek için çaba sarf ediyor. Yaklaşık 2 yıldır Çini ve seramik kursu gören kadınlar yapmış olduğu eserler ile çini ve seramik ustalarına taş çıkartıyor. Kadınlar eserlerini Kaltun Madencilik’in temin ettiği fırında pişirerek hazır hale getiriyor. Kadınların yaptıkları eserleri gerçekleştirdikleri sergilerde halkın beğenisine sunarken, ayrıca Çine Adnan Menderes Bulvarı kenarında Çine Belediyesi tarafından yapılan satış noktasında çini ve seramik eserler alıcılarını bekliyor.

 

ÇİNE, İZNİK VE KÜTAHYA’YA ALTERNATİF OLABİLİR

Çini ve Seramik ustası devlet sanatçı belgesi bulunan Derya Şenel, “Kursumuz sürekli devam eden bir kurs. Yaklaşık 2 yıldır devam ediyoruz. Artık kadınlarımız çini sanatında kendilerini geliştirmiş durumda. Buradaki en önemli amacımız kadınlarımıza sanat öğretmek ve aile ekonomilerine bir şekilde katkı sağlamak. Çine’de çini ve seramiğin ham maddesi çıkıyor. Çine önümüzdeki zamanlarda İznik ve Kütahya’ya alternatif olacak ve burada da ürünler üretile bilinecek” diye konuştu.

 

MİNİK ESİLA DA MERAK SARDI

Annesi Çine ve Seramik Kurs’unda eğitim gören Esila Eraslan da çini ve seramik’e merak sardı. Büyüyünce en büyük hayalinin anasınıfı öğretmeni olmak olduğunu ifade eden minik Esila, çini ve seramik sanatında da ustalaşmak ve hobi olarak eserler üretmek istediğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler