19 Nisan 2024, Cuma

Gençler aile fertlerine saygıyı hatırlattı

1 Haziran 2016, Çarşamba 12:43

     


Çine Madran Anadolu Lisesi öğrencileri, oynadıkları ‘Bizim aile’ adlı tiyatro oyunu ile aile içerisindeki kuşak çatışmalarının zararlarını gözler önüne serdi.

 

Çine Madran Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibi, ‘Bizim aile’ adlı tiyatro oyununu sahneye koydu. Çine Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda aile büyükleri ve küçükleri arasındaki kuşat çatışması, büyüklerin ve küçüklerin saygısızlıkları ve bunların getirdiği kötü sonuçların anlatıldığı oyunun sonunda saygı ön plana çıkartılarak ailede içindeki kuşak çatışmalarının bu şekilde giderilebileceği ve aile fertlerinin huzurla yaşayabileceğine dikkat çekildi. Çine Madran Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kadriye Çalı’nın önderliğinde 11. sınıf öğrencilerince sahnelenen ‘Bizim aile’, izleyicilerden tam not aldı. Tiyatro oyununu izleyenler arasında, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan ve Çine Orman İşletme Şefi Aşkın Cüre de yer aldı. Sahne alan öğrencilere, teşekkür belgeleri Çine ilçe Milli Egitim Sube MüdürüYeter Ortan tarafından verildi.

 

Tiyatro oyununun ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen ‘Sahne Sırası Sende’ müzik yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Sedat Gezir ile birlikte sahne alan öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar beğeni ile dinlendi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler