23 Nisan 2024, Salı

Aydın’da doğa katilleri bunu da yaptı

30 Temmuz 2021, Cuma 11:33

     


Aydın’ın Efeler İlçesi Zeytinköy Mahallesi yolu üzerindeki asırlık çam ağacı, doğa katilleri tarafından gövdesinin yarısından fazlası kesilerek bırakıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)       

Efeler Zeytinköy Mahallesi yolu üzerinde altında hayrat çeşmesi de bulunan asırlık çam ağacının gövdesi, kesici alet ile yarıdan fazlası kesilerek bırakıldı. Türkiye’nin dört bir yanından yangın haberleri gelirken, mahalle sakinleri bu ağacı kesenler ile ormanları yakanların doğa katili olduklarını ifade etti

Zeytinköy Mahallesi’nden Hakkı Aykanat (31) ile Kenan Vanlıoğlu (56), mola vermek için çeşmenin başına geldiklerinde, çeşmeyi gölgeleyen asırlık çam ağacının gövdesinden kesildiğini fark ettiklerini belirtti. Ülkenin büyük bölümünde devam eden yangınların üzerine bu korkunç manzarayı görünce şok olduklarını belirten Hakkı Aykanat, “Bir çam ağacı 15-20 yılda ancak büyüyor. Burada çeşme başında dinlenmek ve yaz sıcaklarında nefes almak isteyenler, bu asırlık çam ağacı sayesinde serinliyor. Ağacın kök kısmına yakın bölgeden yarıdan fazlasının kesilerek bırakılmış olduğunu fark ettik. Bunu yapanlar insan olamaz. Yangınlar nedeniyle milyonlarca ağacımız zaten yok oldu. O yangınları çıkartanlar ile bu ağacı kesip bırakanların bir farkı yok. Asırlık çam ağacının rüzgar ile yıkılma tehlikesi var. Yetkililerimizden bunu yapanları bulmalarını ve gereken cezayı da uygulamalarını talep ediyoruz” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler