20 Nisan 2024, Cumartesi

“Yeter ki memleketimiz ve ülkemiz kalkınsın”

29 Kasım 2021, Pazartesi 13:35

     


Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, ilçedeki okulların ihtiyacı olan malzemeleri ücretsiz olarak taşıyan Çine Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Mehmet Can’ı plaket ile ödüllendirdi. Başkan Mehmet Can, “Ülkemizin kalkınması için devlet büyüklerimiz oldukça mücadele veriyor. Bunun için biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Yeter ki memleketimiz ve ülkemiz kalkınsın” dedi.

 

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okullarında kullanılmak üzere Aydın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin imal ettiği temizlik malzemeleri, Çine Kamyoncular Kooperatifi tarafından ilçeye taşındı. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim dönemi için kullanılacak malzemeleri 3 kez Çine taşıyan Kamyoncular Kooperatifinin ücretsiz olarak verdiği hizmete karşılık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de karşılıksız bırakmadı.

“3 AYDIR ÜCRETSİZ OLARAK MALZEMELERİMİZİ TAŞIYORLAR”

Çine Kamyoncular Kooperatifi’ne ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyacı olan deterjan, dezenfektan ve diğer temizlik kitlerinin Aydın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretildiğini belirtti. Müdür Yavuzkan, “İlçemizdeki okullarımızda kullanılacak olan malzemelerin sevkiyatı için Başkanıma, ‘Araç ayarlayabilir miyiz?’ dedim. Onlar da ‘Çocuklarımız için devletimiz o kadar malzeme tedarik ediyor. Bunun taşımasını da biz yaparız’ dedi. 3 aydır bizim malzemelerimizi hiç ücret talep etmeden sağ olsunlar Aydın’dan ilçemize taşıdılar. Personeline de kesinlikle ücret almamaları yönünde talimat vermiş. Önümüzdeki hafta yine Aydın’dan sıra, sandalye ve masalarımız gelecek. Başkanım onları da taşıyacaklarını belirtti” diye konuştu.

“ÇİNE’NİN HAK ETTİĞİ KONUMDA OLMAMASI BENİ ÜZÜYOR”

“Bu ilçe hepimizin ve iyi eller tarafından yönetilmeli” diyen İlçe Müdürü Yavuzkan, “Çine’nin hak ettiği konumda olmaması beni üzüyor. İlçemizin kalkınması için hep beraber çalışmalıyız. Şuan Merkezi Sınav Sistemi’nin ilçemize kazandırılması için mücadele ediyoruz. Çünkü kırsal bir mahallede yaşayan vatandaşımız saat 18.00’de Aydın merkezde sınava girmesi gerekiyor. Bu insan o saatten sonra aracı da yoksa köyüne dönme şansı zor. Diğer taraftan Madran Anadolu Lisemizi Fen Lisesi’ne dönüştürme çabalarımız devam ediyor. Amacımız, ilçedeki eğitim kalitesini yükseltmek ve çocuklarımızın eğitim için diğer il ve ilçelere gitmesini önlemek” ifadelerini kullandı.

“BİZ DE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Kooperatife gelen bütün vatandaşların ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Mehmet Can ise, “Pandeminin başladığı günden buyana esnafımız da öğrencilerimiz de zor günler geçirdi. Fakat biz kamyoncular, tam aksine daha fazla iş yaptık. Biz gelen vatandaşımızın paralı veya parasız işini görmeye çalışıyoruz. Devlet kurumlarımıza da aynı şekilde destek olmaya gayret gösteriyoruz. Konu eğitim olunca bu sorumluluğumuz daha da katlanıyor. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz mağdur olmaması için devlet yetkililerimiz gereken hassasiyeti gösteriyor. Ülkemizin kalkınması için devlet büyüklerimiz oldukça mücadele veriyor. Bunun için biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Yeter ki memleketimiz ve ülkemiz kalkınsın” açıklamasında bulunarak, her zaman destek vereceklerinin sözünü verdi.

Çine’deki okulların ihtiyacı olan malzemeleri ücretsiz olarak taşıyan Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Mehmet Can’a teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, “Okullarımıza vermiş olduğunuz yardım ve desteklerden dolayı teşekkür ederiz” yazılı plaketi takdim etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler