28 Mart 2024, Perşembe

Çine’de sabah namazı buluşmalarına yeniden başlandı

29 Kasım 2021, Pazartesi 16:48

     


Çine İlçe Müftülüğü, pandemiden dolayı 2 yıldır ara verdiği sabah namazı buluşmaları programına tekrar başladı. İlçe Müftüsü Mustafa Türköz ve cemaat, camii çıkışı sonrası hep birlikte kahvaltı da yaptı.

 

Çine İlçe Müftülüğü tarafından Çarşı Camisiyle yeniden başlatılan sabah namazı buluşmaları, Akçova Merkez Camii ve Hacı Emin Camisiyle devam etti. Cami buluşması sonrası cemaat, İlçe Müftüsü ve Müftülük görevlileri, Hamitabat Mahallesi’nde hizmet veren Gençlik Kıraathanesi’nde kahvaltı taptı.

"SABAH NAMAZININ BEREKETİNDE BULUŞMAK İÇİN YENİDEN BİR ARAYA GELİYORUZ"

Koranavirüs tedbirleri kapsamından önce Çine’de tertip edilen ve her hafta farklı bir camide düzenlenen sabah namazı buluşmaları programının vatandaşlar tarafından büyük bir teveccüh gördüğünü belirten İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, “Pandemi kurallarından dolayı uzunca ara verilen sabah namazı buluşmalarına hasret kalınmıştı. Müftülüğümüz tarafından tekrar başlatılan sabah namazı buluşmaları, pandemi kurallarına riayet edilerek tekrar başlatıldı. Uzun bir aradan sonra sabah namazının bereketinde buluşmak için yeniden bir araya geliyoruz. Daha öncede olduğu gibi her Pazar günü farklı bir camimizde halkımızla buluşacağız. Pandemi kurallarına dikkat ederek sabahın bereketinden istifade etmeye çalışacağız. Bir hadisinde Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vesellem; ‘Yatsı namazını cemaatle kılan kimse, gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse ise bütün gece namaz kılmış gibidir’ diye buyurmuştur. Sabah namazının manevi bereketinden faydalanmak üzere tüm halkımızı davet ediyoruz. İmkanlar dâhilinde ikramlarında olduğu sabah namazı programlarımıza, Ramazan ayının başlangıcına kadar devam etmesini planlıyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler