29 Mart 2024, Cuma

Çine’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim 2021, Cuma 14:21

     


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü Çine Yüksel Yalova Stadyumu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Hükümet Konağı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in halkı ve törene katılanları selamlaması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Çine Yüksel Yalova Stadyumu’nda düzenlenen ve halkında yoğun katılım sağladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Kaymakam Turan Erdoğan, Cumhuriyet’in, Türk milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu ifade etti. Kaymakam Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milleti kendini yok etmek üzere gelmiş emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatmış olduğu mücadelenin tüm Anadolu topraklarına yaymış ve çok çetin mücadele vermiştir. Bu mücadelenin sonucunda Kurtuluş Savaşımızı kazandıktan sonra 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Cumhuriyet idaresi Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu değer bizi milli bir devletin, onurlu birer yurttaşları, özgürce düşünen birer bireyleri, eşit hakları olan birer ferdi ve devletin gerçek sahipleri yapmıştır. Cumhuriyet idaresinde milletimiz kederde ve kıvançta bir ve beraberdir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet idaremiz Nene Hatunların, Şerife Bacıların direnmeleriyle, Kara Fatmaların cepheye cephane taşımalarıyla, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin ve bu toprakların öz evladı Yörük Ali Efe’lerin teşkilatlanmasıyla, mücadeleleriyle emperyalizme karşı kazanılmış, idarelerin en faziletlisidir. Bizler aynı sıkıntıları yaşamamamız için daima uyanık olmalıyız, bir ve beraber olmalıyız. Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya, şehit ve gazilerimizi milletçe kalbimizde yaşatmaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle, Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kaan Güllü tarafından verilirken, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler de öğrenciler tarafından okundu. Halk oyunları gösterisiyle tören sona erdi. (ERDAL AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler