25 Nisan 2024, Perşembe

“Türk Bayrağı’na kesilen cezaları yanlış buluyoruz”

28 Ekim 2021, Perşembe 10:12

     


Çine’de 25 farklı araç filosu ile oto kurtarma, vinç ve otopark hizmeti veren Mehmet Memiş (36), trafik ekipleri tarafından araçlarının üzerindeki Türk Bayrağı nedeniyle sürekli ceza yazıldığını belirterek, “Biz bayrağı hem gönlümüzde, hem üzerimizde, hem de araçlarımızda taşıyoruz. Türk Bayrağının görüntüsünden rahatsız olana da diyecek bir şeyim yok. Biz bayrağımızı seviyoruz, gerekirse uğruna ölürüz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Yolboyu Mahallesi’nde bulunan otopark ve yediemin deposu işletmecisi ve yaklaşık 25 yıldır oto kurtarma hizmeti veren Mehmet Memiş, Çine Bölge Trafik Amirliği İstasyonu ekiplerinin kendilerine sürekli cezai işlem uyguladığını belirtti. Trafik cezalarının birçoğunun araçlar üzerinde bulunan logo ve Türk Bayrağı nedeniyle kesildiğini belirten Mehmet Memiş, kesilen cezaların daha sonradan gönderildiğini belirtti. Araçlarına vize yaptırmak için gittiklerinde Türk Bayrağı’nın ruhsata işlenmediğini hatırlatan Memiş, kendilerinin her seferinde işlenmesi için talep ettiklerini söyledi.

“TÜRK BAYRAĞININ GÖRÜNTÜSÜNDEN RAHATSIZ OLANA DA DİYECEK BİR ŞEYİM YOK”

İşletmeciliğini yaptığı otoparkın girişinden itibaren her noktasına ve sahip olduğu tüm araçlar ile iş makinelerinde Türk Bayrağı bulunduğunu dikkat çeken Mehmet Memiş, 2021 yılında araçlarına 60'dan fazla trafik cezası kesildiğini ifade etti. Memiş, “Çine’de 1995 yılında oto kurtarma, 2000 yılında da vinç işine girdik. Bunların yanı sıra şuanda otopark, yediemin ve sepetli platform olarak hizmet vermekteyiz. Son zamanlarda araçlarımızın geliş ve geçişlerinde Türk Bayrağı ve logo yüzünden trafik cezası yazılıyor. Araçlarımızın üzerinde bulunan tepe lambaları ruhsata işli ama logolarımızın bazıları işli değil. Bölge Trafik ekiplerinin bu tutumundan biz rahatsızız. Biz toplam 25 araç türü ile hizmet veriyoruz. Bu araçlarımızın tamamında logo var. Tüm araçlarımızda da bazılarında en az bir tane, bazılarında da birden fazla Türk Bayrağı bulunmakta. Biz bu Türk Bayrağı’na kesilen trafik cezalarını yanlış buluyoruz. Araçlarımıza ceza yazılsın ama bu ceza makbuzlarına ‘Türk Bayrağı’ nedeniyle yazılınca bizim gücümüze gidiyor. Biz bu bayrak için yaşıyoruz. Bu bayrak bizim namusumuz. Ceza makbuzu tutanağına nasıl Türk Bayrağı yazabiliyorsunuz. Her türlü eksik ve hatadan dolayı ceza işlemi yapsınlar ama bayrak yazılması bizim gücümüze gidiyor. Bu konuyu mahkemeye intikal ettirdik ve cezamız varsa onu da çekeceğiz. Biz araçlar üzerindeki Türk Bayrağına ceza kesilmesi olayına çözüm istiyoruz. Biz bayrağı hem gönlümüzde hem üzerimizde hem de araçlarımızda taşıyoruz. Türk Bayrağının görüntüsünden rahatsız olana da diyecek bir şeyim yok. Biz bayrağımızı seviyoruz, gerekirse uğruna ölürüz” diye konuştu.

Çine’de 20 personel ile hizmet verdiklerini kaydeden Mehmet Memiş, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının araçlar üzerinde en çok dikkat ettikleri hususun Türk Bayrakları olduğunu ve sürekli temizlediklerini belirtti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler