18 Nisan 2024, Perşembe

Sokak sakinlerinin sorunları çıkmazda

22 Haziran 2021, Salı 09:47

     


Çine’nin merkez Cumhuriyet Mahallesi 78 Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, DSİ’nin umursamazlığı ve TOKİ’nin inşaat çalışmaları nedeniyle çıkmazda kaldılar.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Topçam Barajı’na ait 3. Kanalın son hattını oluşturan ve Cumhuriyet Mahallesi’nden geçen asma kanal, mahalle sakinlerini yolsuz bıraktı. Çine TOKİ inşaat alanı ile 78 Sokak arasında kalan sulama kanalı nedeniyle yol çalışmasının yapılamadığını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yaşar Van, 3 yıldır kanalın kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

“BURADA YAŞAYAN SOKAK SAKİNLERİ EVLERİNE NEREDEN GİRECEK?”

Karahayıt Mahallesi ile Karakollar Mahallesi arasında kalan Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalı nedeniyle 78 Sokak’ta Çine Belediyesi tarafından yol açma çalışması yapılamadığını dile getiren Muhtar Yaşar Van, “Bu sokaktaki sulama kanalının kaldırılması için 3 yıldır beklemekteyiz. Şimdi kanalın hemen yanına Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 81 daire, market ve cami inşaatının yapımı bitmek üzere. Yaklaşık 15 ay önce başlayan TOKİ inşaatı alanındaki çalışma nedeniyle sokağın bir ucu ve diğer 65 Sokak çıkışına da bir üretici kapatmış. Burada yaşayan sokak sakinleri evlerine nereden girecek?” dedi.

“3 YILDIR İLGİLENEN YOK”

DSİ’nin sokak içerisindeki kanalı iptal etmesi için beklediklerini belirten Muhtar Van, “Mahalle sakinlerinin yaşadığı yol sorununu gidermek için Çine Belediyesi’ne müracaat ettim. Belediye yetkililerimiz de sokakta bulunan sulama kanalı nedeniyle yol çalışması yapamayacaklarını söyledi. Bu nedenle DSİ Bölge Müdürlüğü ile temasa geçtik. Sulama kanalını iptal edeceklerini söylemişlerdi, fakat 3 yıldır ilgilenen yok” diye konuştu.

“YETKİLİLERİMİZDEN YARDIM TALEP EDİYORUZ”

Yine TOKİ inşaat alanına bitişik doğu kısmında kalan ve atıl vaziyetteki eski TEKEL Depo alanının kaldırılması için mücadele ettiklerini söyleyen Muhtar Van, “Şimdi burada yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. TOKİ alanın batı kısmında yol yok. Doğu kısmında ise uzun yıllar TEKEL Depoları olarak kullanılan ve tütün dikimi yapılmadığı için de yıllardır atıl vaziyette bulunan bir virane alan mevcut. Bu depoların bir kısmı vatandaşlar tarafından koyun ağılı olarak kullanılmaya başlanmış. Yetkililerimizden bu kötü görüntünün giderilmesi için yardım talep ediyoruz. Biz bu alanın yetkililerini ve bağlı bulunduğu kuruma ulaşamıyoruz. Yeni yapılan yaşam alanının hemen yanında böyle bir mezbelelik hiç yakışmıyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler