19 Nisan 2024, Cuma

Deve aşkı mezar taşında yaşıyor

19 Ekim 2021, Salı 17:43

     


Aydın’da devecilik kültürü ve deve güreşlerinin yaygınlaştırılmasında büyük katkıları bulunan, 2018 yılında yaşamını yitiren Kamil Tuncer’in deve aşkı, mezar taşında da yaşatılıyor. Tuncer'in mezar taşında, kendisinin ilk devesi olan ve çok sayıda şampiyonluğu bulunan Savrandereli devesinin ismi yazılı poşu yer alıyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın'da devecilerin Kamil Ağası, 19 Ağustos 2018 yılında yaşamını yitirmişti. Uzun yıllar devecilik kültürüne katkı sunan ve kendisine ait çok sayıda devesi bulunan Kamil Tuncer'in ailesi, bu sevgisini mezar taşında yaşatmaya çalışıyor.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yapılan deve güreşlerine kendine ait develeri ile katılan Tuncer, 3 yıl önce devecilik kültürünü yetim bıraktı. Deve aşkı ile Türkiye'ye ün salan Tuncer'in kardeşi Yüksel ve oğlu Mehmet Tuncer'in, ilk develeri olan Savrandereli'yi hala sahip çıktıkları ve daylak develer ile birlikte bakımına devam ettikleri öğrenildi.

Akrep, Tuncer, Ceylin ve Minha gibi çok sayıda ünlü devesi bulunan Kamil Tuncer'in vefatından sonra deve güreşlerinin eski heyecanın kalmadığı belirtiliyor. Güreş arenalarında çok sayıda devesi boy gösteren Tuncer'in ailesi, en büyük tutkusu olan Savrandereli isimli devesinin yer aldığı poşuyu, mezar taşından eksik etmiyor. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler