16 Nisan 2024, Salı

Çine’de Muhtarlar Günü törenle kutlandı

19 Ekim 2021, Salı 13:22

     


Çine Muhtarlar Derneği öncülüğünde, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen tören ile kutlandı. Törene katılan İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, "Yaklaşık biz devlet ve millet olarak 43 yıl boyunca sadece muhtarlarımızı seçtik. Yani seçimle gelen ilk memurlar sizlersiniz. Bizler her zaman sizlerin hizmetinizdeyiz" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen tören, Çine Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘MUHTAR DA DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR’

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, “Bilindiği üzere ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829 yıl dönümü ve 2015 yılından itibaren muhtarlar günü ilan edilmiştir. Muhtarlar günü ilan edilmesine, başta Cumhurbaşkanımız, Hükümetimizin Gazi Meclisi, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükran borçluyuz. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dediği gibi ‘Muhtar da demokrasinin temel taşıdır’. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın oyları ile seçilen ve cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuşlar ve olmaya devam edecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile yarınlarımızı daha yaşanır duruma getirmeliyiz. Emek ve özveriyle çalışan tüm muhtarların bu özel gününü gönülden kutluyor; bizi bu onurlu göreve layık gören mahalle halkımıza çok teşekkür ediyorum. Görevi başında vefat eden muhtarlarımızı Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

“43 YIL BOYUNCA SADECE MUHTARLARIMIZI SEÇTİK”

Törene sonradan dahil olan ve ilçede görev yapan tüm muhtarların gününü kutlayan Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Muhtarlarımız bizim için 1833 yılından beri ilk defa seçimle gelen memurlardır. Yaklaşık biz devlet ve millet olarak 43 yıl boyunca sadece muhtarlarımızı seçtik. Yani seçimle gelen ilk memurlar sizlersiniz. Bizler her zaman sizlerin hizmetinizdeyiz. Kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa tüm müdürlerimiz görevlerini sizlerin istediği doğrultuda yapmaya hazırlardır” ifadelerine yer verdi.

Resmi törenin ardından ilçe protokolü ve muhtarlara, Çine Belediyesi tarafından hazırlanan lokma ve aşure ikram edildi.

Törene, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, Çine İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Soydan Hekim, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler