25 Nisan 2024, Perşembe

Madran Yaylası’nda 666 gramlık domates yetiştirdi

12 Ekim 2021, Salı 15:07

     


Çine’de yaşayan Kemal Sever (51), Madran Yaylası’ndaki kendisine ait hobi bahçesinde tanesi 666 gram gelen domates yetiştirdi. Sever’in hasat ettiği 4 domatesin toplam ağırlığı ise, 2 kilo 204 gram geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de madencilerin talan etmeye devam ettiği Madran Dağı, verimli toprakları ile dikkat çekti. Çineli vatandaş kendisine ait yaklaşık 500 metrekarelik hobi bahçesinde ata tohumlarıyla yetiştirdiği ürünler, görenleri şaşırttı.

“MERAK ETTİĞİM İÇİN TARTTIM”

Çine merkezde ikamet ettiğini ve aslen Tatarmemişler Mahallesi’nden olduğunu belirten Kemal Sever, hem kendilerinin tüketeceği sebzeleri yetiştirmek hem de ata tohumlarını yaşatabilmek için hobi bahçesi oluşturdu. Madran Dağı Çatal Yayla Mevkii’nde bulunan Sever’e ait sebzeler, tadı ve görüntüsüyle büyüledi. Yetiştirdiği ürünlerin bu yıl kendisini de şaşırttığını belirten Kemal Sever, “Kendime ait yaklaşık 500 metrekarelik bahçede biber, domates, salatalık, fasulye ve kabak çeşitlerini yetiştiriyorum. Bu ürünleri de bahçe içerisindeki pınardan suluyorum. Bu sene yetiştirdiğim domatesin bir tanesi çok büyüktü ve merak ettiğim için tarttım. Domates 666 gram geldi ve ona yakın ebattaki 4 domates ise, 2 kilo 204 gram ağırlığında geldi. Yine aynı bahçede yetiştirdiğim tatlı kabağı da 35 kilo 312 gram geldi” dedi.

“ÜRÜNLERİN HEM ORGANİK OLUŞU HEM DE LEZZETİ BİR BAŞKA”

Hafta sonları ve mesai çıkışı bahçesindeki ürünlerle ilgilenmeyi çok sevdiğini belirten Kemal Sever, “Köyde doğmuş ve büyümüş birisi olarak ihtiyacımız olan sebze ve meyveleri kendim yetiştirmek istiyorum. Bu sebzelerin her aşaması bana büyük bir keyif veriyor. Özellikle tadına alışık olduğumuz için diğer ürünleri mümkün olduğunca tercih etmiyorum. Burada yetiştirdiğim ürünlerin hem organik oluşu hem de lezzeti bir başka. Aynı zamanda iş stresimi de burada atmış oluyorum. Madran Dağı’nın havası ve suyu zaten yetiyor insana. Böylesi ürünleri yetiştirince daha mutlu hissediyorum kendimi” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler