2 Mayıs 2024, Perşembe

“Akçaova’nın eksiklerini Cumhurbaşkanı mı gelip yapacak?”

11 Ağustos 2023, Cuma 11:37
Son güncelleme: 11 Ağustos 2023, Cuma 15:33

     


Çine’nin Akçaova Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinin ardından 1 ay geçmesine rağmen ne yollar düzeltildi ne de dere ağızlarını kapatan çöpler temizlendi. Aydın Büyükşehir Belediye’sinden ve Çine Belediyesi’nden hizmet alamadıklarını söyleyen mahalle halkı söz değil icraat beklediklerini belirterek, “Akçaova’nın eksiklerini Cumhurbaşkanı mı gelip yapacak?” dedi.

Çine’nin Akçaova Mahallesi’nde geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan sel felaketinde birçok yer zarar görürken, üzerinden 1 ay geçmesine rağmen manzara değişmedi. Sokaklardan geçen dere yatakları halen selin getirdiği çöplerle tıkalı olurken, yaydığı kötü koku vatandaşı canından bezdirdi. Bozulan sokak yolları için halen bir adım atılmazken, hizmet Akçaova’yı teğet geçti dedirtti. Altınabat Caddesi’nde yaşayan Mehmet ve Fatma Bozdağ çifti selden sonra evlerinin önünde bulunan dere yatağının tıkandığını ve etrafa yayılan çöplerin halen temizlenmediğini ve kötü koku yaydığını belirtti. Yayılan kötü koku ve pisliğin olası hastalıklara davetiye çıkarabileceğini belirten Mehmet Bozdağ, “Dere yatağını kendi imkanlarımla temizlemeye çalıştım fakat insan gücünün yapabileceği bir şey değil. Temizleyeceklerini, geleceklerini söylediler fakat uzun süredir gelen yok. Dere yatağı tıkalı vaziyette duruyor. Buraya lağım suyu, hayvan pislikleri akıyor ama yetkililer gelip bir denetim yapmıyor. Kokudan, sinekten duramıyoruz. İlaçlama yapılmıyor” dedi.

“YOLLARI YAPMAK KİMİN GÖREVİ?”

Fatma Bozdağ evin yakınında bulunan derenin pisliğinden ve kokusundan rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, “Pis atık suları kanalizasyona gidecekken hep dereye akıyor. Selden sonra gelen pislikler temizlenmedi. Akçaova’da bakım yok, hiç hizmet alamıyoruz” diye konuştu.

Hacıharım Sokakta yaşayan Cengiz Baysal, sokağının eğimli olması nedeniyle her kış yollarının bozulduğunu söyleyerek, “Sokağımızda taş döşeme yok ben evimi buraya yaptıktan sonra yolunu da kendim yaptım. Hafriyatını kendim döktürdüm. Yağmur yağdığında yolda ne varsa suyla beraber gidiyor. Bu yolun taş yapılması için çok müracaatta bulundum hatta 1 kamyon çimento ben alayım bu yoldan herkes geçiyor diye söyledim. Niye yapılmıyor bu yollar Akçaova’nın bir değeri yok. Bir sürü yerlere gittim müracaatta bulundum. ‘O benim görevim değil deyip geçiştiriyorlar. Kimin görevi acaba Akçaova’nın içerisindeki bir yolu yapmak. Kim gelip yapacak, Ankara’dan Cumhurbaşkanı mı gelip yapacak? Elbette belediye yapacak” ifadelerini kullandı.

 

KONSER DEĞİL HİZMET BEKLİYORLAR

İlçe Belediyesi’ne gittiklerini ve kendilerini geçiştirdiklerini belirten Baysal, “Gelip de ilgilenen yok. Akçaova’ya altyapı yapıldı. Benim evim altta kalıyor altyapıya girmemiş. Girmeyebilir, ben kendime ait kanalizasyonu kendi paramla boşalttırıyorum. Buna hiçbir şey demiyorum. Ama benden katı atık çevre temizlik gibi bedeller alınıyor ama bana yapılan bir hizmet, bir sokak yolu yok, ben ortada bir şey göremiyorum. Bana sürekli konser mesajı atıyorlar ben konser falan istemiyorum. Ben hizmet istiyorum. Benim ailecek oturabilecek bir parkım bile yok. İlaçlama yok Akçaova sahipsiz kaldı” dedi.

Akçaova Mahallesi’nde yaşayan Akın Uzun, ise Nergiz Sokakta yer alan derenin yapımın yarım bırakıldığını söyleyerek, dere üzerine köprü yapılmasını istedi. Uzun, “Daha önce gazeteye röportaj verdiğim için tepkiler aldım. Ben bir vatandaş olarak buranın düzeltilmesini istiyorum. Bütün herkes genci, yaşlısı bu yolu kullanıyor. Dereye bir büz koydular onu öyle bıraktılar” dedi. (ÖZGE KAHRAMAN)







 
Son Eklenen Haberler