19 Nisan 2024, Cuma

"Bayramlık giyecek çocuklara kefen giydiren İsrail'i kınıyoruz"

11 Mayıs 2021, Salı 23:31

     


Saadet Partisi (SP)Nazilli İlçe Başkanı Musa Muça İsrail’in Kudüs’te yaptığı katliam ve saldırıları şiddetle protesto ettiklerini belirterek “Bayramlık giyecek çocuklara kefen giydirdiler. Oruç açacak anne ve babalara kurşun yedirdiler” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!)

Filistinli sivillere saldırılar düzenleyen İsrail’e sert tepki gösteren SP Nazilli İlçe Başkanı Musa Muça, günlerdir tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlendiğine dikkat çekti. Birleşmiş Milletlere de çağrıda bulunan Muça, bu vahşetin son bulmasını istedi.

"ONLAR HER ŞEYDEN ÖNCE BİR İNSAN"

İsrail'in Kudüs'te yaptığı katliam ve saldırıları şiddetle protesto ettiklerini ifade eden Başkan Muça, "“Bayramlık giyecek çocuklara, kefen giydirdiler. Oruç açacak anne ve babalara, kurşun yedirdiler. Miraç Kandilini, Kadir Gecesini kutlayacaklara, matem tutturdular. İsrail bunu her bayramda, her kandilde ve her Ramazan'da yapıyor. Müslüman halkın kan kusmasından mutluluk duyuyor. Tüm dünya Müslümanları ve tüm dünya mazlumları bizim ilgi ve sevgi alanımıza girer. Nerede zulüm varsa biz onun karşısında yer alırız. Müslüman olmaları elbet bizi daha derinden yaralar. Ancak tepkimiz sadece Müslüman olmalarından değildir. Onlar her şeyden önce bir insan. Dünyanın görmek istemediği gerçek bu" diye konuştu.

"ONLARA YAPILAN HER ZULÜM BİZE DE YAPILMIŞ SAYILIR"

Başkan Muça “Birleşmiş Milletler çatısı altında bulunan devletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin altına imza atmışlar. O zaman nasıl oluyor da her gün sudan bir bahaneyle Filistinlilere saldıran, çoluk çocuk demeden, kadın erkek ayırt etmeden döven, vuran, hapse atan, işkence eden, öldüren, evlerini başlarına yıkan bir devlete haddini bildirecek bir irade oluşmuyor. Saddam’da olmayan silahlar bahane edilerek Irak’a saldırıp milyonları aşan insanları öldüren sözde çağdaş devletler İsrail’in bu katliamlarına karşı neden sessiz kalıyorlar. Onlara yapılan her zulüm bize de yapılmış sayılır. İsrail kurulduğundan bu yana Ortadoğu’da sürekli kan ve gözyaşı akıtmıştır. İsrail devleti bir Musevi devleti değil, küresel emperyalizmin bölgede bekçiliğini yapan terör devleti haline gelmiştir. Türkiye BM’ yi harekete geçirip, İsrail terör devletine askeri müdahale edilerek, mevcut yöneticilerin uluslararası mahkemelerde yargılanmaları için çalışmalıdır” diyerek tepkisini ortaya koydu.  (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler