28 Mart 2024, Perşembe

Çineli ev hanımlarına motivasyon desteği

10 Kasım 2021, Çarşamba 10:40

     


Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, pandeminin fiziki ve sosyal etkilerini atabilmeleri için ev hanımlarına yönelik spor eğitimi kursu açtı.

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan koronavirüsün yarattığı psikolojik, sosyal ve fiziki depresyona destek amaçlı Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından spor aktiviteleri kursu açıldı.

“KURSLARA KATILAN 40 KADIN VAR”

Normalleşme süreci sonrası açılan kurslara ayrı ayrı gruplar halinde 40 kadının katıldığını belirten Spor Eğitim Uzmanı Halime Tekin, “Yaklaşık 3 ay önce kısıtlamaların kalktığı dönemden itibaren bu kurslarımıza başladık. Kursa katılan 40 kadın var ama ilçenin yöresel tarım ürünleri nedeniyle katılım bize göre biraz düşük. Ayrı gruplar halinde her gün burada kadınlarımız ile spor aktiviteleri gerçekleştiriyoruz. Amacımız, yaşanan pandemi nedeniyle evine hapsolmuş kadınlarımıza psikolojik, sosyal ve fiziki destek sağlamak. Isınma hareketleri ile başladığımız aktivitemize, çeşitli spor hareketleri yaparak devam ediyoruz” dedi.

“ONLARIN DA BUNA İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Gençlere ve öğrencilere yönelik her türlü kursların verildiğini belirten Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, “Yüksel Yalova Stadyumumuz içerisinde yer alan Spor Salonumuzda gençlere ve öğrencilerimize yönelik judo, karate, voleybol, basketbol, masa tenisi başta olmak üzere her branşta kurslarımız var. Haziran ayı itibariyle ev hanımlarına yönelik bir kurs açmak istedik. Bu kurslarımıza katılım her geçen gün artmakta. Onların da buna ihtiyacı olduğunu bildiğimiz için bu kurslarımız devam edecek. Yaş sınırı olmaksızın tüm ev hanımlarını kurslarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler