20 Nisan 2024, Cumartesi

“Çine’nin esnafı her ay 100 bin lira kazanacak”

10 Eylül 2021, Cuma 12:14

     


Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) eski Başkanı Hulusi Akşit, “Çine’de yapılacak olan cezaevi, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Çineli esnafım her ay en az 100 bin lira para kazanacak” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile ilçedeki Millet İttifakı temsilcilerinin Çine’ye yapılacak olan cezaevi projesine karşı çıkmalarına ve Gazeteci Atilla Dağıstanlı’nın tvDEN’de katılğı programda cezaevi yapımını eleştirmesini de doğru bulmadığını belirten AYESOB eski Başkanı Hulusi Akşit, bir esnaf temsilcisi olarak bu yaklaşımları doğru bulmadığını söyledi.

“BEN BU YATIRIMA KARŞI ÇIKMANIN YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Aydın’da 38 yıldır esnaf temsilciliği yaptığını söyleyen Başkan Akşit, “Çine’de yapılacak olan cezaevi konusunu eleştirmek çok yanlış. Burada bin kişi çalışacak. Aydın’daki mevcut cezaevinde kaç çalışan var acaba? Bunu bakmak lazım. Aydın’ın 17 ilçesinde en büyük cezaevi Çine’de olacak. Bu da demek oluyor ki her ay en az 100 bin lira o ilçeye akacak. Oradaki benim esnaf ve sanatkarım ekmek yiyecek. Cezaevinin Çine’ye yapılacak olması muhteşem bir olaydır, büyük bir avantajdır. Orada küçücük bir cezaevi var, yetmediği için mahkumlar diğer ilçelere gönderiliyor. Ama bu cezaevi orada olduğunda mahkumların aileleri ziyarete gelip gidecek. Personelin ve mahkumların ihtiyaçlarının hepsi Çine’den alınacak. Ben daha çok esnaf ve sanatkarlarımı korumak durumunda olduğum için cezaevinin orada olmasını destekliyorum. Bu cezaevinin yapım amacı herkes hırsızlık yapsın, adam öldürsün değildir. Başka yerlerden de mahkumlar gelecek, aileleri de gelecek ziyaret için ve para dökecekler o ilçeye. Çalışan bin kişi de maaşının en az bin lirasını Çine’ye bırakacak. Sadece çalışanlar 100 bin lira ilçeye para bırakacak. Orada görev yapan avukatlar için de büyük katkı olacaktır. Ben bu yatırıma karşı çıkmanın yanlış olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler