29 Nisan 2024, Pazartesi

ADÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol imzaladı

10 Haziran 2021, Perşembe 08:17

     


Aydın İl Eğitim Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi arasında mesleki eğitimi geliştirmek için protokol imzalandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İşbirliği kapsamında ortaöğretim kurumlarında öğrenciler ve öğretmenlerin akademik seviyede desteklenmesi ve orta öğretimde eğitsel süreçlerin daha da iyileştirilmesine katkıda bulunmak için Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi TEKNOKENT arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolü ile günümüz şartlarında oluşan ihtiyaçları karşılayacak insan gücünün yetiştirildiği kurumlardan olan mesleki ve teknik eğitim kurumlarının yeni iş gücü düzenine uyum sağlayabilmesi için gerekli eğitim ve danışmanlık hizmeti planı oluşturulması ve bu plana uygun olarak mevcut desteklere başvurulması yönünde çalışmalar yapılmasını amaçlanmıştır. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş işbirliği protokolünü imzaladı.

MESLEKİ EĞİTİMİNE BÜYÜK KATKI

Protokolün Aydın'ın mesleki eğitimine büyük katkılar sunacağına söyleyen İl Müdürü Okumuş, “Bu işbirliği protokolü ile özellikle mesleki eğitimde üretim ve ürün kalitesini arttırması amacı ile yenilik ve yenilikçilik anlayışı, problem çözme ve teknikleri, yaratıcı problem çözme algoritması ve bu konulardaki bilimsel ve teknik etkiler konusundaki bilgi ve farkındalığını arttırarak mesleki eğitimde ürün odaklı yaratıcı düşünme ve ar-ge çalışmalarına yeni bir soluk getirecek. Teknoloji yönetimiyle ilgili temel prensip ve kavramları tanıtmalarını sağlayarak katılımcıların özellikle mesleki eğitimde teknoloji gelişim sürecinin dinamik yapısını anlamalarını sağlamak ve teknolojinin bir organizasyon içerisinde nasıl yönetilebileceğini, teknoloji geliştirme sürecinin etkinliğini etkileyen yönetimsel ve çevresel faktörleri öğrenmelerini sağlayacak. Mesleki eğitimde ar-genin öneminden yola çıkarak Ar-Ge alanında özellikle fikri mülkiyet haklarına ve ar-ge faaliyetleri kapsamında yapılacak sözleşmelere ilişkin temel bilgiler verecek. İnovasyon, icat, yenilik, ARGE kavramlarını açıklayarak inovatif kurum kültürü geliştirme süreçlerinin anlaşılmasını sağlayacak. Yeni ürün geliştirme konusunda güncel tekniklerin uygulamalarını göstermek ve yeni ürün geliştirme çerçevesinde kalite, zaman ve maliyet bazlı ölçütleri değerlendirmelerini sağlamak ile tüm bu konu çerçevesinde ihtiyaçlar duydukları anda danışmanlık hizmeti almalarına olanak sağlamak, hedeflenmektedir.” dedi. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler