19 Nisan 2024, Cuma

"Gürlen Barajı için ASKİ'nin bizden bir talebi olmadı"

9 Eylül 2021, Perşembe 10:08

     


Çine’de yaşanan su sorununa çözüm için muhtarlar ve İl Özel İdaresi döneminde görev alan meclis üyeleri, ‘Gürlen Barajı biran önce hayata geçirilmeli’ demişti. DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter, “İçme suyu amaçlı yatırımlar, ASKİ'nin talebi doğrultusunda oluyor. ASKİ’nin Gürlen Barajı için bir talebi olmadı” dedi.

 

Çine’de her geçen artarak devam eden ve bu yıl hat safhaya ulaşan içme suyu sorunu, vatandaşların mağdur olmasına neden oldu. Önümüzdeki yıllarda su sorunun daha da artabileceğini dikkat çeken muhtarlar ve 2009-2014 yılları arasında görev yapan Aydın İl Genel Meclis Üyeleri, Gürlen Barajı’nın yapılmasını talep etti.

 

Dönemin İl Genel Meclis Üyeleri Erol Öz, Gültekin Alp Akbay ve Hamit Özdemir, Gürlen Barajı ile ilgili yapılan etüt çalışmaları ile Çine Merkez ile birlikte 29 kırsal mahallenin içme suyu sıkıntısı çözülebileceğini ifade etmişti. Çine’de bazı mahallelerde çeşmelerden su akmadığını söyleyen Hacıpaşalar Mahalle Muhtarı Mehmet Bal da, o dönem yaşanan su sıkıntısı nedeniyle böyle bir talepte bulunduklarını ve su sıkıntısının daha da arttığını ifade etmişti.

"ASKİ'NİN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA OLUYOR AMA ASKİ TALEPTE BULUNMADI"

Devlet Su İşleri Aydın 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter, içme suyu ile ilgili yatırımları Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ASKİ) gelen talepler doğrultusunda yapıldığını ifade etti. Müdür İlter, “DSİ olarak bizim Gürlen Barajı planlamamız var ve bu içme suyu amaçlı. Fakat maliyeti çok yüksek, 250 milyon lira civarında. Alınabilir su ise, 3- 3,5 milyon tutarında. Yani birim su maliyeti çok fazla gözüküyor. Bu çalışma şuan planlama aşamasında. İçme suyu amaçlı yatırımlar ASKİ'nin talebi doğrultusunda oluyor. ASKİ’nin Gürlen Barajı için bir talebi olmadı. Biz planlamayı tamamlayacağız. Devamında ASKİ’nin bu suya ihtiyacı varsa projelere geçilecek. Çok ekonomik bir su değil. Bir planlamamız var ama bu biraz daha uzun vadeye yayılacak. Biz planlamayı bitirmek üzereyiz. ASKİ içme suyu talep ederse ki bu yatırımlar talepler doğrultusunda. Yapılıyor. Bu talep geldikten sonra projelendirme aşamasına geçebiliriz. Biz planlamamız yaptık ama maliyet çok yüksek. Planlama doğrultusunda ASKİ ile görüşeceğiz. Ortak bir uyum haritası çizeceğiz. İçme suyu amaçlı bir yatırım yapacaksak, bunu ASKİ ile birlikte protokol karşılığında bir ortak yol haritası belirlememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler