16 Nisan 2024, Salı

Çine'de başıboş sokak köpekleri korku saçıyor

7 Mayıs 2021, Cuma 14:36

     


Çine ilçe merkezinde sokak aralarında gezen başıboş sokak köpekleri tehlike saçarken, vatandaşların da korkulu rüyası haline geldi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Hamitabat ve Soğancılar mahallelerinde bulunan sokak köpekleri, vatandaşlar için tehlike oluşturmaya başladığı belirtildi. Pandemi nedeniyle alınan tam kapanma kararı ile esnafın da kapalı olması yüzünden aç kaldığı ifade edilen sokak köpeklerinin, vatandaşlara saldırdığı belirtildi.

Çine Hükümet Konağı ve Çine Belediyesi civarı başta olmak üzere ilçe merkezinin farklı sokaklarında sayıları oldukça fazla olan sokak köpekleri yüzünden tedirginlik yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Her gün sokaklarda dolaşan onlarca başıboş köpeklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bizler de geçim sıkıntısı içerisindeyiz ve kendimize ancak yetebiliyoruz. Bu hayvanlar, esnafın açık olduğu dönemde karınları kısmen doyuyordu ama son 10 gündür yiyecek bulamayınca bizlere saldırmaya başladılar. Bu şekilde hayvanların aç susuz kalmaması lazım. Market ve bakkal için sokağa çıkamaya korkuyoruz. Yetkililerin biran önce bu sokak köpeklerini toplayıp barınağa yerleştirmesini istiyoruz" diyerek yetkilerden yardım talep etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler