26 Nisan 2024, Cuma

Şehre yakın medeniyetten uzaklar

6 Mayıs 2021, Perşembe 11:58

     


Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Balıkköy Mahallesinde yaşayan vatandaşlar yollarının olmamasından dolayı mağduriyetlerini dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Mutlu Şan bugüne kadar yetkililere başvuruda bulunduklarını fakat kimsenin sorunlarını çözmediklerini belirterek, " Şehre çok yakınız ama yaşam şartlarımız çok ağır. Şehre yakınız, medeniyetten uzağız" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Balıkköy Mahallesi sakinleri yollarının bozuk olduğunu Devlet Su İşleri tarafından başlatılan dere ıslah çalışmasının tamamlanmadığını belirterek yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi. Mahalle girişindeki köprünün altına moloz yığınlarının atılmasından ve toprak yol nedeniyle ulaşımda sorun yaşadıklarından şikayet eden mahalleliler bugüne kadar birçok birime başvuruda bulunduklarını fakat herhangi bir işlemin yapılmadığına dikkat çekti.

Mahalle sakinlerinden Mutlu Şan şehre yakın olmalarına rağmen hayat şartlarının zor olduğunu belirterek, “Yaşantımız oldukça zor ve kötü. Şehre çok yakınız ama yaşam şartlarımız çok ağır. Atımızla, sığırlarımızla, koyunlarımızla dereden karşıya geçemiyoruz. Yolu yapacaklarını söyleyip dereyi açtılar fakat tamamlamadılar” dedi.

AYDIN BŞB EFELER BELEDİYESİNE, EFELER BELEDİYESİ DSİ'YE YÖNLENDİRDİ

Bugüne kadar birçok kuruma başvuruda bulunduklarını ama sonuç alamadıklarını dile getiren Şan, ”Konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesine müraacat ettik. Onlar Efeler Belediyesinin yapması gerektiğini söyledi. Efeler Belediyesi buraya gelip burada dere olduğu için Devlet Su İşlerinin yapması gerektiğini ifade etti. Devlet Su İşleri kepçe gönderip dereyi açtı. Ama bu işler tamamlanmadı. Yaklaşık sekiz aydır dere tamamlanmamış halde. Karşımız Tire Caddesi, Tire Caddesinin köprüsü yok. Dereden karşıya geçerken çocuklar ve yaşlılar düşüyor. Mahalle sakinleri olarak perişanız. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

"NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN"

Yaşadığı mağduriyeti anlatan İlhan Karataş, “Yıllardır derede taşkın olayları yaşıyoruz. Birkaç hayvanımız telef oldu. Yetkililere haber verdik ama haber verdiğimize pişman olduk. Köprü yapılacak malzemeleri ‘Ne haliniz varsa görün’ dercesine alıp bir kenara yığdılar. İlerde bir köprü var fakat o köprünün koruması yok. Köprünün altı moloz yığınlarıyla dolu” dedi.Yetkililere seslenen Karataş, “Eğer hiçbir kurum talebimize yanıt vermeyecekse biz kendi imkanlarımızla en azından köprümüzü yapalım diyoruz ama ona da izin vermiyorlar. Biz bir an önce köprüye kavuşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KADINLAR TEDİRGİNLİK YAŞIYOR

Akşam saatlerinde dışarı çıkarken tedirginlik duyduklarına dikkat çeken Gülsüm Karabora, “Yol olmadığı ve toprak yolun toz kaldırması nedeniyle kapıyı pencereyi açamıyoruz. Çocuklarımızı karşıdan karşıya gönderemiyoruz. Şehirde yaşadığımız belli değil. Biz devletin vergisini ödüyoruz. Lütfen yetkililer sesimizi duysun, yolumuz ve köprümüz yapılsın. Eşlerimiz işe gittiğinde akşam saatlerinde dışarı çıkmaya korkuyoruz” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Gülfide Karabora, “Yan komşumuza bile gidemiyoruz. Ne sokak lambamız ne de yolumuz var. Akşamları mahalleye kimin gelip gittiğini göremiyoruz. Mağduriyetimizin en kısa zamanda giderilmesini istiyoruz” diye konuştu. Arabayla bile ulaşımda sorun yaşadıklarını belirten Aysel Şan, “Yolun toprak ve bozuk olması nedeniyle arabayla bile bir yere gitmekte zorluk çekiyoruz” dedi.

MAHALLE MOLOZ YIĞINLARI VE ÇÖPLE DOLU

Mahallelerinin moloz yığınları ve çöple dolu olduğunu dile getiren Osman Şan, “ Devlet Su İşleri koskoca dere yatağını tamamlamadan çekip gitti. Yolumuzun bağlantısını kopardılar. Mağduriyetimiz ortada, bir an önce sorunlarımızın çözüme kavuşmasını bekliyoruz” diye konuştu. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler