25 Nisan 2024, Perşembe

Çine Belediyesi fırsatçılara geçit vermeyecek

6 Mayıs 2021, Perşembe 17:34

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumartesi günü tüm il genelinde olduğu gibi Çine’de de semt pazarı kurulacağını duyurarak, “Kapalı Pazaryerimizde kurulacak olan semt pazarının 4 girişinde sıkı denetimler uygulanacak ve pazarcı tezgahlarında yer alan etiketler için sıkı denetim yapacağız. Bu süreçte fırsatçılara izin vermeyeceğiz” dedi

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ülke genelinde 29Nisan ile 17 Mayıs arasında uygulanan tam kapanma kararı uygulanmaya devam ediyor. Aydın İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları, 17 ilçe için Cumartesi günü saat 10 ila 17 arası semt pazarlarında sebze, meyve ve fide satışı için karar aldı. Çine Kaymakamlığı, Çine Belediyesi ve Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de bu karara istinaden çalışmalarına başladığını belirten Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Cumartesi günü tüm zabıta personelini pazaryerinde görevlendireceklerini ifade etti.

“SAAT 10.00-17.00 ARASI PAZARYERİ AÇIK OLACAK”

Çine Kapalı Pazaryeri’nin 5 bin metrekare alana sahip olduğunu dile getiren Başkan Dinçer, “Pazar alanımız 168 pazarcı ve 90 köylü esnafı tezgahından oluşmakta. Cumartesi günü sadece sebze, meyve ve fide satışı için pazar kurulacak. Pazarcı esnafımız sabah erken saatte yerinde alırken, vatandaşlarımız da saat 10.00 itibariyle giriş yapabilecek. Saat 17.00’de de Pazar kapatılacak” diye konuştu.

“PAZARYERİMİZDE TEZGAH ARALIĞI 3 METRE OLACAK”

Pazarcı esnafı ile vatandaşların mağdur olmaması için tüm hazırlıklara başladıklarını belirten Başkan Dinçer, “Yaşanan pandemi nedeniyle hem esnafın hem de vatandaşlarımızın mağdur olmaması için personelimiz ve polis ekiplerimiz o gün teyakkuzda olacak. 17 günlük kapanma sürecinde hem üreticinin hem de halkın mağduriyet yaşamaması için bu pazarların kurulmasına karar verildi. Kurulacak pazaryerimizde tezgah aralığı 3 metre olacak ve temizlik ve maske kuralları için denetimler sıkı bir şekilde yapılacak. “Kapalı Pazaryerimizde kurulacak olan semt pazarının 4 girişinde sıkı denetimler uygulanacak ve pazarcı tezgahlarında yer alan etiketler için sıkı denetim yapacağız. Bu süreçte fırsatçılara izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü kurulacak pazaryeri için hazırlıklarına başlayan Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Zabıta Amiri Feyzi Gündoğdu ve Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, birlikte uzun süre istişarede bulundu. Pazaryerinde uygulanacak olan kararları gözden geçirdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler