25 Nisan 2024, Perşembe

“Sadece Çine’nin desteği yetmez”

4 Kasım 2021, Perşembe 14:27

     


Türk Kızılayı Çine Şube Başkanı Erden Kaya, Aydın Kan Bankası tarafından Çine’nin en fazla bağışta bulunduğu belirtildiğini ifade ederek, “Kan hepimize ihtiyaç olabilir ama pandemi sonrası stoklarda yetersizlik mevcut. Biz bu nedenle daha fazla bağışçı temin etmeye çalışıyoruz. Fakat sadece Çine’nin desteği yetmez, sağlıklı her bireyin bu konuda duyarlı olması gerekir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türk Kızılayı Aydın Kan Merkezi ekiplerinin Çine’de düzenli olarak her ay kurduğu kan bağışı aracı, Kasım ayı için Hükümet Meydanı’nda yer aldı. Kan Merkezi ekibi ile Türk Kızılayı Çine Şube Başkanı Erden Kaya, Türk Kızılayı Çine Mütevelli Heyeti Üyeleri Av. Aylin Aytepe ile Mali Müşavir Muhammet Doğan bağışçılar ile yakından ilgilendi.

“ÇİNE’DEN HER AY BURADA 100 ÜNİTEDEN FAZLA KAN BAĞIŞI TOPLUYORUZ”

Kızılay Aydın Kan Bankası Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, Çine’de her ayın ilk Çarşamba ve Perşembe günleri kan bağışı topladıklarını belirterek, “Hepimizin bildiği üzere kan acil değil, sürekli ihtiyaç. Bizler sadece kaza sonrası ve ameliyatlar için değil, tüm kan ihtiyacı olan diğer hastalarımız için de mücadele ediyoruz. Önceden sadece yaz aylarında kısa süre kan stokları ile ilgili azalmalar olurdu. Ancak pandemi sonrası daha fazla stok sorunu yaşıyoruz. Bu nedenle duyarlı ve sağlıklı vatandaşlarımızın kan bağışlarına ihtiyaç var. Çine ilçemizde vatandaşlar bu konuda çok duyarlı ve her ay burada 100 üniteden fazla kan bağışı topluyoruz” diye konuştu.

“KAN BAĞIŞINA İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Her ay kan bağışı aracı ekibiyle yakından ilgilenen Çine Şube Başkanı Erden Kaya, “Kan stoklarının yeterli seviyelere ulaşması için Çine Şubesi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Halkımızda hem kendi sağlığı hem de ihtiyaç sahipleri için büyük ilgi gösteriyor. Biz de burada daha fazla vatandaşımızı ulaşabilmek ve onların dikkatini çekebilmek için çalışıyoruz. Çünkü bazı vatandaşlarımızda endişe olabiliyor. Onları kan bağışına ikna etmeye çalışıyoruz. Kan hepimize ihtiyaç olabilir ama pandemi sonrası stoklarda yetersizlik mevcut. Biz bu nedenle daha fazla bağışçı temin etmeye çalışıyoruz. Fakat sadece Çine’nin desteği yetmez, sağlıklı her bireyin bu konuda duyarlı olması gerekir”” açıklamasında bulundu.

“DÜZENLİ OLARAK YILDA 3 VEYA 4 KEZ KAN BAĞIŞINDA BULUNUYORUM”

Yılda en az 3 kez kan bağışında bulunduğunu belirten Çine Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Abdülkadir Güntay (60), “Kendi sağlığımız için kan bağışının önemini bilenlerdenim. Bugüne kadar 30’dan fazla kan bağışında bulundum ve sağlığıma da buna borçluyum. Verdiğimiz her kan başka vatandaşlar için büyük bir ihtiyaç. Bu nedenle düzenli olarak yılda 3 veya 4 kez kan bağışında bulunuyorum. Herkesin de kan bağışında bulunarak hem kendi sağlığını hem de ihtiyaç olan kişilerin sağlığını korumalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler